Η Όλγα στην κούρσα της επόμενης μέρας

Αν και θεωρείται πρόωρη κάθε κουβέντα που αφορά την επόμενη μέρα στη Ν.Δ., με δεδομένο ότι ο Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί να είναι το ισχυρό χαρτί, στην παρούσα φάση, της ελληνικής Κεντροδεξιάς, ωστόσο αποτελεί κοινή παραδοχή ότι στο παρασκήνιο έχουν αρχίσει να παίρνουν θέση οι κομματικοί στρατοί.

Τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», από την επομένη κιόλας των ευρωεκλογών, ανέδειξαν τον πρώτο νεαρό δελφίνο, που δεν είναι άλλος από τον νυν περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα. Οπως επίσης γράψαμε ότι, με δεδομένη

την ηλικία του Αλέξη Τσίπρα, είναι σχεδόν νομοτελειακό ότι ο επόμενος ηγέτης της Κεντροδεξιάς θα προέρχεται από τη νεότερη γενιά. Αυτή, άλλωστε, είναι και η διαπίστωση που κάνει στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Μπροστά σ’ αυτή την πραγματικότητα, ένα από τα πρόσωπα που εκτιμάται ότι θα διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο είναι και η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, η οποία δεν έχει ακόμη αγγίξει τα 40. Πρόκειται για μια νέα πολιτικό, που τα δύο (περίπου) χρόνια που εποπτεύει πολιτικά τη βαριά βιομηχανία της χώρας, που δεν είναι άλλη από τον τουρισμό, έχει αποδείξει ότι, πέραν του ονόματος που κουβαλάει, διαθέτει και στρατηγική και βάζει υψηλούς στόχους, τους οποίους και κατακτά.

Ανεξάρτητα από το αν συμπαθεί ή αν αντιπαθεί κανείς την κυρία Κεφαλογιάννη, όλοι παραδέχονται ότι στο υπουργείο Τουρισμού έχει κάνει σημαντική δουλειά. Με δεδομένη την ηλικία της, αλλά και έχοντας δώσει εξετάσεις για τις ικανότητές της, φαντάζει ως ένα από τα μεγάλα φαβορί στην κούρσα για την επόμενη μέρα της ελληνικής Κεντροδεξιάς.

Η Ολγα, εκτός όλων των άλλων, διαθέτει και ένα ακόμη μεγάλο πλεονέκτημα. Συνομιλεί με την ίδια άνεση με όλες τις εσωκομματικές πτέρυγες. Και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι, ενώ στήριξε για την ηγεσία του κόμματος την Ντόρα Μπακογιάννη, είναι από τα πρόσωπα που απολαμβάνουν της απόλυτης εμπιστοσύνης του Αντώνη Σαμαρά. Ταυτόχρονα, διατηρεί ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με το Καραμανλικό στρατόπεδο και έχει άριστες σχέσεις με τον ίδιο τον Κώστα Καραμανλή.

Αν η Ολγα Κεφαλογιάννη δεν κάνει το λάθος, κάθε μέρα θα πολλαπλασιάζονται οι πιθανότητες να γίνει η πρώτη γυναίκα αρχηγός της Ν.Δ. και -γιατί όχι; πρωθυπουργός. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η υπουργός Τουρισμού αποφεύγει κάθε συζήτηση που αφορά την επόμενη μέρα. Οπως λέει, εκείνο που προέχει είναι να κερδίσει το στοίχημα η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και ο ίδιος να παραμείνει για πολλά χρόνια κυρίαρχος του παιχνιδιού.

ΥΓ: Η Ολγα αποφεύγει κάθε συζήτηση που αφορά τα μελλοντικά της σχέδια

Keywords
Τυχαία Θέματα