Η «Μαγική Πόλις» "επιστρέφει" στην συνοικία που γυρίστηκε

Μία σημαντική στιγμή για το 4ο Athens Open Air Film Festival αποτελεί η σημερινή (26/08) προβολή της πρώτης ταινίας του Νίκου Κούνδουρου, «Μαγική Πόλις», στο χώρο που γυρίστηκε 60 χρόνια πριν, στην συνοικία Δουργούτι. Ιδιαιτερότητα της βραδιάς, είναι ότι πριν από την προβολή, θα πραγματοποιηθεί μία οργανωμένη βόλτα εξερεύνησης της περιοχής, ώστε το κοινό να έχει την ευκαιρία

να γνωρίσει από κοντά την γειτονιά.

Ταινία σταθμός του ελληνικού κινηματογράφου, με ξεκάθαρες επιρροές από τον ιταλικό νεορεαλισμό, η «Μαγική Πόλις», εστιάζει στις αγωνίες της εργατικής τάξης και των προσφύγων και αποτελεί την ευτυχή καλλιτεχνική συνάντηση του Ν. Κούνδουρου με τη σπουδαία πεζογράφο Μαργαρίτα Λυμπεράκη (σενάριο) και τον αξέχαστο Μάνο Χατζιδάκι (μουσική). Εκτός από το κινηματογραφικό ντεμπούτο του σκηνοθέτη αποτελεί επίσης και την πρώτη ταινία στην οποία εμφανίζεται ο Θανάσης Βέγγος. Η προβολή πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ομάδα παραστατικών τεχνών «Όχι Παίζουμε» / "UrbanDig Project".

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του 4ου Athens Open Air Film Festival περιλαμβάνει δυο ακόμα παλιές ταινίες και μια καινούργια που θα βγει στις ελληνικές αίθουσες τον Σεπτέμβριο. Την Πέμπτη 28 Αυγούστου τη σκυτάλη των προβολών του θερινού φεστιβάλ παίρνει η ταινία «Να είσαι εκεί κύριε Τσανς» του Χαλ 'Ασμπι, στο 'Αλσος της Νέας Σμύρνης. Σάτιρα της αμερικάνικης πραγματικότητας του 1980 η ταινία σηματοδοτεί επίσης μια από τις καλύτερες ερμηνείες του Πίτερ Σέλερς που υποδύεται έναν αγράμματο κηπουρό ο οποίος κατορθώνει να γίνει σύμβουλος στον Λευκό Οίκο κάνοντας χρήση σλόγκαν από διαφημιστικά. Η ταινία χάρισε στον Βρετανό ηθοποιό μία υποψηφιότητα για Όσκαρ και τη Χρυσή Σφαίρα. Δίπλα του οι Σίρλει Μακ Λέιν, Μέλβιν Ντάγκλας και ο Τζακ Γουόρντεν. Η προβολή πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα.

Το 4ο Athens Open Air Film Festival συμπληρώνει τις προβολές του τον Σεπτέμβριο με την avant - premiere της ταινίας «Lunchbox» (03/09 - Σινέ Ψυρρή) και την ταινία του Γιώργου Τσεμπερόπουλου «Πίσω Πόρτα» (04/09 - Πεζόδρομος Δ. Αεροπαγίτου). Tο αφοπλιστικό ντεμπούτο του ινδικής καταγωγής Ρίτες Μπάτρα είναι μια ευχάριστη ρομαντική κομεντί εξωτικής ατμόσφαιρας. Μία γλυκύτατη ερωτική ιστορία δι' (ανορθόδοξης) αλληλογραφίας στη σημερινή Μουμπάι, που υπηρετεί επάξια το ανθρώπινο σινεμά της καρδιάς!

Στην «Πίσω Πόρτα» ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος υπογράφει μια ιστορία προσωπικής και κοινωνικής αναμόρφωσης, δοσμένη μέσα από ανατρεπτικό χιούμορ και μία σειρά από μικρές και μεγάλες προσδοκίες, με τον μικρό πρωταγωνιστή να προσπαθεί να ωριμάσει και να ενηλικιωθεί απότομα στην Αθήνα του 1966.

Ολες οι προβολές πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Ώρα Έναρξης: 21.00.

Keywords
Τυχαία Θέματα