Η μάχη της διαθήκης

Πριν καλά καλά περάσει μία εβδομάδα από το θάνατο του B.B. King, τα παιδιά του και νόμιμοι κληρονόμοι έχουν εμπλακεί σε μία δικαστική διαμάχη με τον επί χρόνια μάνατζερ του καλλιτέχνη, LaVerne Toney, ο οποίος είναι αρμόδιος και για την εκτέλεσή της.

Ποιες όμως άλλες διαθήκες διάσημων καλλιτεχνών και όχι μόνο, απασχόλησαν τα Μέσα ενημέρωσης;

Δείτε εδώ μερικές από τις πιο δραματικές οικογενειακές... βεντέτες!

Michael Jackson

Μετά το θάνατο του βασιλιά της ποπ

το 2009, η οικογένειά του ενεπλάκη σε μία άνευ προηγουμένου δικαστική μάχη προκειμένου να διευκρινιστεί σε ποιον ανήκει η αμύθητη περιουσία του Jacko.

Η μητέρα του Μάικλ Τζάκσον, Κάθριν, ήταν ο νόμιμος κηδεμόνας των παιδιών του, μέχρι τον Αύγουστο του 2012 όπου έχασε την κηδεμονία της, εν μέσω δημοσιευμάτων ότι είχε εξαφανιστεί, πιθανώς ακόμη και... απήχθη, από άλλα μέλη της οικογένειας.

Τελικά αποκαλύφθηκε ότι βρισκόταν σε ένα spa στην Αριζόνα προκειμένου να ξεκουραστεί ενώ λίγο αργότερα πήρε και πάλι την κηδεμονία των παιδιών.

Leona Helmsley

Η μεγιστάνας των ακινήτων, η οποία πέθανε το 2007, είχε αφήσει την περιουσία της (αξίας 12 εκατομμυρίων δολαρίων) στο... σκυλάκι της. Το 2009 όμως, ένας δικαστής αποφάσισε ότι τα δέκα εκατομμύρια θα πρέπει να πάνε στα δύο εγγόνια της γυναίκας η οποία τα είχε αποκλείσει από τη διαθήκη. Σύμφωνα με το δικαστή, δύο εκατομμύρια ήταν αρκετά για το υπόλοιπο της ζωής του.. σκύλου ο οποίος πέθανε τέσσερα χρόνια αργότερα οπότε και τα χρήματα πήγαν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Νέλσον Μαντέλα

Ενώ ο Μαντέλα βρισκόταν στο νοσοκομείο και πάλευε για τη ζωή του, 16 από τους συγγενείς του κέρδισαν μία δικαστική διαμάχη προκειμένου να... ξεθάψουν τρία από τα παιδιά του Μαντέλα και να τα ξαναθάψουν!

Ο εγγονός κατηγόρησε τους συγγενείς ότι ήταν εκδικητικοί και ήθελαν να πάρουν μέρος της περιουσίας του παππού του. Πάντως, η Γουίνι, τελευταία σύζυγος του Μαντέλα, δεν πήρε τίποτα αφού η διαθήκη δεν την ανέφερε πουθενά ενώ η ίδια διεκδικεί το πατρικό σπίτι του νεκρού συζύγου της.

Liliane Bettencourt

Η Liliane Bettencourt, 92 ετών σήμερα, είναι η πλουσιότερη γυναίκα της Ευρώπης και κληρονόμος διάσημης μάρκας καλλυντικών. Το 2010 η κόρη της, την κατηγόρησε ότι δεν είχε σώας τας φρένας αφού χάρισε σε ένα φίλο της το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου.

Η ίδια από την πλευρά της αρνείται το ενδεχόμενο να εξαπατήθηκε και επιμένει πως ήταν σε πλήρη συνείδηση όταν έδωσε τα χρήματα και δώρα στον 62χρονο φωτογράφο Francois-Marie Banier. Μάλιστα, ο δικηγόρος της κατηγόρησε την κόρη της 92χρονης, ότι προσπαθεί να περιέλθει στα χέρια της η περιουσία της μητέρας της.

Και ακόμα η διαθήκη δεν έχει... ανοιχτεί!

Keywords
Τυχαία Θέματα