Η κρυφή ατζέντα του Στρος Καν, ο Παπανδρέου, ο Άκης...

Ως θύμα της κρυφής ατζέντας των Γ. Παπανδρέου και Στρος Καν χαρακτηρίζει τον Άκη Τσοχατζόπουλο ο συνήγορος του πρώην υπουργού Γιάννης Παγορόπουλος, λίγο πριν αρχίσει η δίκη στο Εφετείο.

Πιο συγκεκριμένα και μιλώντας στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία,

ο Γ. Παγορόπουλος σημειώνει για την υπόθεση των υποβρυχίων: «Καθίσταται σαφές ότι κάθε ένα μέλος του ΚΥΣΕΑ περιλαμβανομένου και του πρωθυπουργού ήσαν απολύτως ενήμεροι για τα δεδομένα, τα τεχνικά και οικονομικά, και συζητήσανε στο ΚΥΣΕΑ επί της ουσίας. Επομένως, όλοι όσοι μετείχαν στις συνεδριάσεις εκείνες μπορούν να καταθέσουν μετά λόγου γνώσης στο Δικαστήριο αυτά που διαμείφθηκαν για την αγορά των υποβρυχίων, κυρίως δε ότι η αγορά αυτή δεν ήταν αποκλειστική υπόθεση ενός ανδρός, του υπουργού Εθνικής Άμυνας, όπως νομίζουν οι περισσότεροι συμπολίτες μας».

Συμπλήρωσε δε πως «ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προώθησε το φάκελο με όλα τα στοιχεία από πλευράς τεχνικής, επιχειρησιακής ικανότητας, αλά και όλα τα οικονομικά στοιχεία τα οποία αναφέρονται στην αγορά του όπλου, σε κάθε ένα από τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, συμπεριλαμβανομένου και του πρωθυπουργού».

Και σημείωσε: «Ο Τσοχατζόπουλος θεωρεί ότι έγινε πολιτικός «στόχος» από τις αρχές κιόλας του 2010. Η τότε ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θεώρησε ότι βρήκε στο πρόσωπό του τη «χρυσή ευκαιρία» για μια «παράσταση κάθαρσης» που θα λειτουργούσαν σαν «αναισθητικό» για τους πολίτες την ώρα που θα τους έβαζαν στη μνημονιακή λιτότητα. Με αυτό το σχέδιο θα «ενταφίαζαν» την «άλλη φωνή» μέσα στο ΠΑΣΟΚ, που ιστορικά αποδείχθηκε εξαιρετικά ενοχλητική για πολλούς στο πέρασμα των χρόνων, εξασφαλίζοντας την «απρόσκοπτη» μετάβαση από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου στο σημεριθνό. Το σχέδιο συνελήφθη την εποχή που ο Παπανδρέου είχε την κρυφή ατζέντα με τον Στρος Καν για την υπαγωγή της χώρας μας στο ΔΝΤ. Τόσο αυτός οσο και ο σκληρός πυρήνας γύρω του, πίστευαν ότι η «καθοδηγούμενη» ενασχόληση του κόσμου μέσα από τα ΜΜΕ με το πρόσωπο του Τσοχατζόπουλου, που σημειολογικά συνδεόταν με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα και από το οποίο ήθελαν διακαώς πλήρη απαγκίστρωση, θα τον έκανε να αποσπαστεί από την ουσία της πολιτικής του «νέου» ΠΑΣΟΚ, της λιτότητας και του μνημονίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα