Η Κρήτη τιμά τον Ελ Γκρέκο

Ενενήντα καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό τιμούν τα 400 χρόνια από τον θάνατο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου αποδίδοντας τον θαυμασμό τους προς το έργο του. Η έκθεση πραγματοποιείται ως την Πέμπτη 3 Ιουλίου στο Μουσείο του Ηρακλείου (Πύλη του Παντοκράτορα). Ως γνωστόν ο σπουδαίος ζωγράφος έζησε στο Ηράκλειο τα παιδικά χρόνια του αλλά και τα χρόνια επιστροφής του από την Ισπανία.

Ακριβώς λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κοινού στο Μουσείο

του Ηρακλείου, η έκθεση στις 9 Ιουλίου θα μεταφερθεί στο Μέγαρο Τριανόν στα Χανιά. Στο Μουσείο του Ηρακλείου εκτίθενται χωρίς τίτλο συλλογές από παλαιότερα και νεότερα έργα καλλιτεχνών που πραγματεύθηκαν τον ρόλο και την δράση του Θεοτοκόπουλου στην πόλη της Κρήτης.

Ποικίλες τεχνικές χρησιμοποιήθηκαν για την προβολή και την απόδοση του επιθυμητού στόχου της έκθεσης όπου παρατηρούνται δύο τάσεις: η μια αποδίδει εικονικά την έκθεση και η άλλη συγκρίνει τις διαθέσεις και την ξεχωριστή οπτική του καλλιτέχνη σε σχέση με τον Θεοτοκόπουλο.

Κατά συνέπεια οι επισκέπτες υποβάλλονται στον απόλυτο βαθμό από τις μορφές Τέχνης που προβάλλονται στις εικονογραφίες αλλά και από τον όγκο τέχνης του Θεοτοκόπουλου που περικλείεται στο εγχείρημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα