Η καμπάνια της Έλενας Ράπτη στην παράσταση "Ο Τζακ και η Φασολιά"

Η πρωτοβουλία της Έλενας Ράπτη αναφορικά με τον αγώνα της πρόληψης της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, με βάση την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία στην Ελλάδα συντονίζεται από την ίδια, βρήκε πρόσφορο έδαφος από το θίασο της παιδικής παράστασης "Ο Τζακ και η Φασολιά".

Η Έλενα Ράπτη με την ιδιότητα της Ελληνίδας βουλευτού και μέλους της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της ­Ευρώπης και του Δικτύου ­Κοινοβουλευτικών για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής

κακοποίησης, έχει εδώ και αρκετούς μήνες το συντονισμό αυτής εκστρατείας στην Ελλάδα. Συνοδοιπόροι της είναι ο δημοσιογράφος Νίκος Αλιάγας και η παρουσιάστρια Φαίη Σκορδά συμβάλλοντας πολύ ουσιαστικά στην ευαισθητοποίηση όλων και εν τέλει στην προστασία των παιδιών.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ DVD

Πρόκειται για μια παραγωγή της DVS Design, με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Λάτση για το κόστος αναπαραγωγής των αντιτύπων, ώστε το φιλμ «Το Μυστικό της Νίκης» να μοιραστεί σε όλους τους νομούς της χώρας, σε γονείς και παιδιά με τη συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Το Μυστικό της Νίκης» είναι μια ιστορία κινουμένων σχεδίων (3D animation video) με ελληνικούς χαρακτήρες που περνά όλα τα μηνύματα της καμπάνιας σε γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά κυρίως σε παιδιά, με τρόπο οπτικοακουστικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό, συμβάλλοντας πολύ ουσιαστικά στην ευαισθητοποίηση όλων και εν τέλει στην προστασία των παιδιών. Πρόκειται για μια εξαιρετική παραγωγή που έχει στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την ελληνική κοινωνία και να φτάσει σε γονείς και παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα.

Η ιστορία της Νίκης έρχεται να διδάξει με έναν ψυχαγωγικό αλλά και εκπαιδευτικό τρόπο σε όλα τα παιδιά ότι το σώμα τους, τους ανήκει! Μαθαίνει σε αγόρια και κορίτσια πότε ένα άγγιγμα ή ένα μυστικό είναι καλό και πότε κακό, πότε ένα δώρο γίνεται δωροδοκία και πώς μπορεί ένα παιδί ν’ αποφύγει μια κατάσταση που απειλεί την ασφάλειά του.

Στο dvd συμμετέχουν: Νίκος Αλιάγας, Φαίη Σκορδά, Βασίλης Παλαιολόγος, Ραφαηλία Χρυσοστομίδου, Στέλλα Μανδαλιανού και Μαρία Δεληκωνσταντίνου.

«Ο ΤΖΑΚ KAI H ΦΑΣΟΛΙΑ»

Η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΟΝΕΙΡΟΔΙΑΔΡΟΜΕΣ» και η Παράσταση «Ο ΤΖΑΚ και η ΦΑΣΟΛΙΑ» συμμετέχοντας στην Kαμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης θα μοιράζουν DVD με το «Μυστικό της Νίκης» κάθε Κυριακή στις παραστάσεις των 11:30 και 15:00 στο Θέατρο ΤΡΙΑΝΟΝ (Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων)

Ο Τζάκ και η Φασολιά είναι ένα γνωστό και πολύ αγαπημένο παραμύθι αγγλικής προέλευσης που πρωτοεκδόθηκε στο Λονδίνο το 1807. Μας αφηγείται την Ιστορία του Τζάκ ενός ζωηρού , σκανδαλιάρικου, επιπόλαιου και απερίσκεπτου αγοριού και το πέρασμα του στην Ωριμότητα. Ένα απ τα μηνύματα του έργου, είναι ότι ποτέ δεν πρέπει να παρατάμε στη μέση, κάτι που αρχίζουμε. Όταν αρχίζουμε κάτι , πρέπει να το φέρουμε σε πέρας όσες δυσκολίες και αν συναντήσουμε.

Η μετάφραση, η θεατρική διασκευή και η σκηνοθεσία είναι του Χάρη Σώζου, τα σκηνικά της Μυρτώς Αναστασοπούλου, ενώ παίζουν οι ηθοποιοί Νίκος Μυτιληναίος , Κατερίνα Καστάνη, Κωνσταντίνος Καραγάνης, Σοφία Ντουμάνη , Ανάργυρος Βαζαίος, Κατερίνα Χιντηράκη.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 90’ (με διάλειμμα) - ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Κάθε Κυριακή στις 11:30 πμ & 3:00 μμ. Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ - Καθημερινές οργανωμένες για σχολεία. Τιμή εισιτηρίου 6 ευρώ

Keywords
Τυχαία Θέματα