Η φοροδιαφυγή στο στόχαστρο του Βαρουφάκη

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Λίγες ώρες μετά την απόδοχή της λίστας με τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης από το Eurogroup ο κ. Βαρουφάκης τόνισε πως «δεν γνωρίζουμε πόσα χρήματα περιμένουμε. Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά:

«Είναι σαν αρχαιολογική ανασκαφή. Ποτέ δεν ξέρεις τι ακριβώς θα βρεις. Ελπίζεις να βρεις έναν μεγάλο θησαυρό. Είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε έναν θησαυρό.

Το ερώτημα είναι αν έχουμε τα μέσα για να το κάνουμε».

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για την ρευστότητα ο κ. Βαρουφάκης παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα όμως εξήγησε πως «όταν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας, αλλά τα μακροπρόθεσμα στοιχεία είναι καλά, είμαστε σίγουροι ότι η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Μπορείτε να φανταστείτε την Ευρώπη να κινδυνεύει τη διάλυσή της για μερικά δισεκατομμύρια ευρώ;».

Όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα του CNBC, η τετράμηνη παράταση θα επιτρέψει στην «αποκατάσταση των δεσμών εμπιστοσύνης» της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους της.

Keywords
Τυχαία Θέματα