Η Ελλάδα τρίτη χώρα στην Ευρώπη με την ακριβότερη βενζίνη

Κάτω από τα 45 δολάρια το βαρέλι υποχώρησε την Τρίτη η τιμή του πετρελαίου, δηλαδή στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας εξαετίας, με αφορμή αυτήν τη φορά τις εκτιμήσεις για αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων.

Η βασική αιτία, βέβαια, για την... κατρακύλα των διεθνών τιμών είναι τα γεωπολιτικά παιχνίδια των πετρελαιοπαραγωγών χωρών στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν το πάνω χέρι στην παγκόσμια αγορά του «μαύρου χρυσού».

Η Ελλάδα

έχει την τρίτη θέση στην Ευρώπη των χωρών με την ακριβότερη βενζίνη, μετά την Ιταλία και την Ολλανδία. Ωστόσο, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του «Έθνους», η μεγάλη πτώση που εμφανίζει η τιμή του μπρεντ δεν «περνάει» στις αντλίες των πρατηρίων της χώρας μας στον ίδιο βαθμό, με την Ελλάδα να έχει την τρίτη θέση στην Ευρώπη των χωρών με την ακριβότερη βενζίνη.

Δυστυχώς, οι Έλληνες καταναλωτές δεν επωφελούνται από την πτώση του «μαύρου χρυσού», καθώς ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της τιμής, της τάξεως του 67,3%, αποτελεί φόρους και τέλη. Αυτό σημαίνει πως μόνο το 32,7% αυτής εξαρτάται από τις διακυμάνσεις της διεθνούς τιμής του καυσίμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα