Η Χρυσή Διαμαντοπούλου μίλησε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1

H τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ομάδας Πόλο Νέων Γυναικών Χρυσή Διαμαντοπούλου, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο πριν λίγες μέρες στην Ιταλία μίλησε στον "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM" και τους Γιώργο Μανιάτη και Γιάννη Φραγκουλόπουλο. Χρυσή όνομα και πράγμα η νεαρή πολίστρια, αφού αν και μόλις 19 χρονών έχει καταφέρει να κατακτήσει χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων πριν δυο χρόνια στο Πέρθ, ενώ φέτος πήρε με το σκουφάκι του Ολυμπιακού

Ευρωπαϊκό τίτλο και πιο συγκεκριμένα το Λεν Τρόφι, αλλά και το πρωτάθλημα Ελλάδος. Στην προ ημερών επιτυχία μάλιστα στην Ιταλία εκτός από τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης μαζί με τα υπόλοιπα κορίτσια, κατέκτησε και τον τίτλο της κορυφαίας τερματοφύλακα του τουρνουά.

Οι επιτυχίες είναι πολλές, ιδιαίτερα σημαντικές και συνεχόμενες, τόσο με την Εθνική ομάδα, όσο και με τον Ολυμπιακό. Πως τα έχεις καταφέρει όλα αυτά;

"Η αλήθεια είναι πως τόσο εγώ, όσο και οι υπόλοιπες κοπέλες, δουλεύουμε και προσπαθούμε πάρα πολύ. Όλο το χρόνο προπονήσεις και αγώνες. Τα καλοκαιρία προετοιμασία και γενικότερα σκληρή δουλειά, μαζί με θέληση και αγάπη γι' αυτό που κάνουμε. Νομίζω ότι αυτά είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας.

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με το πόλο;

Ξεκίνησα μέσω του αδερφού μου, που έπαιζε στον Πανιώνιο. Πήγαινα σαν πιτσιρίκι και τον χάζευα στις προπονήσεις και μια μέρα αποφάσισα να φορέσω το μαγιό μου και να δοκιμάσω κι' εγώ. Εκείνη την περίοδο ο προπονητής του αδερφού μου δημιουργούσε και μια ομάδα κορασίδων. Εντάχθηκα και ξεκίνησαν προπονήσεις. Δεν ήξερα καν πως κολυμπάνε σε πισίνα. Ότι ήξερα μόνο απ' τη θάλασσα".

Και παράλληλα με τον πρωταθλητισμό σε υψηλό επίπεδο συνεχίζεις και τις σπουδές σου. Πως συνδυάζονται αυτά;

"Είναι πάρα πολύ δύσκολο και ήδη σκέφτομαι να αλλάξω σχολή. Ξεκίνησα στην αρχιτεκτονική, αλλά είναι μια επιστήμη που απαιτεί πολύ σκληρή μελέτη και αφιέρωση 100% και δυστυχώς παράλληλα με τις τόσες πολλές προπονήσεις είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσω. Απο φέτος θα ασχοληθώ με τα Ναυτιλιακά. Έτσι για να είμαι και πιο κοντά στο στοιχείο μου. Γενικότερα πιστεύω πως με σωστό προγραμματισμό μπορούν να γίνουν και τα δυο. Χρειάζεται πρόγραμμα και ψυχραιμία, γιατί όταν παίζεις σε τόσο υψηλό επίπεδο και παράλληλα σπουδάσεις ορισμένες φορές "τρελαίνεσαι" είναι η αλήθεια. Γενικά χρειάζεται να κάνεις θυσίες και σε απλά καθημερινά πράγματα. Αλλά αν μου ζητούσαν να διαλέξω, πάλι τα ίδια θα έκανα γιατί οι στιγμές που ζούμε με τις ομάδες είναι μοναδικές και ελάχιστοι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να τις βιώσουν".

Οι προπονητές σου, στην πορεία και των δύο ομάδων, πόσο ρόλο έχουν παίξει;

"Στον Ολυμπιακό ο κ. Παυλίδης είναι το βασικό συστατικό της επιτυχίας. Μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ σε όλα τα επίπεδα. Εγώ είμαι τρία χρόνια στην ομάδα και σε αυτό το διάστημα με τη βοήθεια του, έχω εξελιχθεί πάρα πολύ. Όμως έχουμε ακόμα πολύ μέλλον μπροστά και με σκληρή δουλειά θα ανέβουμε ακόμα ψηλότερα. Όσον αφορά τον κ. Μορφέση έχει και αυτός πολύ δύσκολο έργο και είναι και αυτός εξαιρετικός στη δουλειά του, καθώς καταφέρνει μέσα σε λίγο διάστημα να δένει μια ομάδα που αποτελείται απο κοπέλες που στο πρωτάθλημα είναι αντίπαλες. Κάθε φορά το κάνει απο την αρχή και αυτό είναι πολύ σπουδαίο και πολύ δύσκολο".

Στην προετοιμασία και στην πορεία σας προς την επιτυχία με την Εθνική ομάδα, υπάρχει στήριξη απο την πολιτεία;

"Η αλήθεια είναι ότι οι συνθήκες δεν είναι και οι καλύτερες. Τα καλοκαίρια ειδικά που είμαστε με την Εθνική τρέχουμε απο κολυμβητήριο σε κολυμβητήριο για να προπονηθούμε. Δεν έχουμε κάτι σταθερό, ψάχνουμε για γυμναστήρια για να κάνουμε προπονήσεις και δεν μπορούμε να έχουμε ένα σίγουρο πρόγραμμα. Παρ' όλα αυτά όμως, ακόμα και αυτές οι δυσκολίες μας έχουν βγει σε καλό. Περισσότερο μας σκληραγωγούν και μας πεισμώνουν, παρά μας πτοούν"

Για το μέλλον, τι άλλο να περιμένουμε από εσένα αλλά και τις συμπαίκτριες σου στην Εθνική ομάδα;

"Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας και ο μεγάλος στόχος είναι το προολυμπιακό και οι Ολυμπιακοί αγώνες. Μεσολαβούν και άλλες σημαντικές διοργανώσεις που θα κυνηγήσουμε την διάκριση και πιστεύουμε πως αν συνεχίσουμε έτσι με σκληρή δουλειά και θέληση, θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας και να είμαστε και στην Ολυμπιάδα του 2016".

Keywords
Τυχαία Θέματα