Η απάντηση Ξαρχάκου στον Ξηρό: "Καλή αντάμωση στα τσιπουράδικα"

«Ο άνθρωπος για να πάει μπροστά και κατ’ επέκταση να πάει και ο λαός μας και η χώρα μας, χρειάζονται κάποιες προϋποθέσεις αδιαπραγμάτευτες. Το όνειρο, η φαντασία, η γνώση της ιστορίας και ο σεβασμός στην παράδοση» είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Ξαρχάκος και πρόσθεσε:

«Το όνειρο μάς το σκότωσαν, τη φαντασία μάς την ευνούχισαν. Ξέχασαν όμως ότι ξέρουμε πολύ καλά την ιστορία μας και σεβόμαστε τις παραδόσεις μας. Με αυτόν συνομιλήσαμε, κοινωνήσαμε και κούμπωσε η ψυχή μας. Ελένη Βιτάλη, μια αλλόκοτη ιερή τρελά με έντονα τα χαρακτηριστικά των αρχέγονων ορφικών ήχων, Ηρώ Σαΐα, η επίλεκτη να πάρει

τη σκυτάλη στον μακραίωνο δρόμο της παράδοσης.

Καλή αντάμωση στα τσιπουράδικα !!!».

Με αυτά τα λόγια μίλησε ο Σταύρος Ξαρχάκος, αναφερόμενος στον Βασίλη Τσιτσάνη που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης και της ιστορίας του τόπου μας, εν όψει των μουσικών παραστάσεων με τίτλο «Νυν και αεί... Τσιτσάνης», που θα ξεκινήσουν στην Ιερά οδό, κάνοντας πρεμιέρα το Σάββατο 25 Ιανουαρίου.

Πρόκειται για μια σειρά από κομμάτια του Βασίλη Τσιτσάνη, ανανεωμένα στην ενορχήστρωσή τους, που θα ερμηνεύσουν η Ελένη Βιτάλη και η Ηρώ Σαΐα.

ΕΡΑ ΟΔΟΣ

Ιερά Οδός 18-20

Τηλ.:210-34282272

Παραστάσεις κάθε Παρασκευή και Σάββατο, ώρα έναρξης: 22.30

Keywords
Τυχαία Θέματα