Η άνευ όρων παράδοση

του Νίκου Σίμου

Οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς «ξανακτύπησαν» με το δεύτερο μέρος της έρευνάς τους για την ελληνική οικονομική κρίση. Και απεκάλυψαν ότι έτρεμε η Ευρώπη για τις συνέπειες που θα είχε στις άλλες χώρες η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, πράγμα το οποίο αναδεικνύει σε έγκλημα το γεγονός ότι ο Παπανδρέου δεν διαπραγματεύτηκε την αδυναμία της χώρας που, συγχρόνως ήταν και...όπλο έναντι των μετέπειτα δανειστών μας. Σύμφωνα με το σχετικό

ρεπορτάζ υπήρχε ένα Σχέδιο Ζ - «ένα λεπτομερές κείμενο για το πώς θα ανοικοδομηθούν οι ελληνικές οικονομικές και χρηματοοικονομικές υποδομές, εάν η χώρα έφευγε από τη ζώνη του ευρώ».

Αξιωματούχοι που δούλεψαν για το σχέδιο, φοβόνταν ότι «μία Grexit θα έσπερνε χάος στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές, προκαλώντας bank run και σε άλλες δοκιμαζόμενες οικονομίες της Ευρωζώνης, δημιουργώντας ερωτήματα για το ποια χώρα θα εκδιωχθεί στη συνέχεια».

Εξ όλων αυτών προκύπτει η άνευ όρων -και αδιαπραγμάτευτα- παράδοση, από τον Παπανδρέου, της χώρας στους δανειστές της, Η παράδοση δε αυτή άνευ όρων αποθράσυνε τους δανειστές σε σημείο ώστε να έχουμε δει μέχρι τώρα αρκετούς εκβιασμούς που τελικώς απέβλεπαν στην ικανοποίηση συμφερόντων των δανειστών, πέραν της δικαιολογημένης απαίτησης να πάρουν πίσω τα λεφτά που έδωσαν.

Να θυμίσουμε ότι ότι ο Γιουνκέρ σε σχετικές δηλώσεις του είχε πει το 2011 ότι «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να επιταχύνει τις ιδιωτικοποιήσεις με πωλήσεις ποσοστών σε εταιρίες, γη, κτηματική περιουσία και σε εκχωρήσεις περιουσίας για εκμετάλλευση".

Πρέπει δε να σταθούμε στη λέξη concessions (εκχωρήσεις) που χρησιμοποίησε ο κ. Γιουνκέρ, διότι συνηθίζεται να χρησιμοποιείται ο όρος αυτός στις περιπτώσεις όπου κυβερνήσεις δανείζουν κρατικό χώρο (θάλασσα, γη κ.λπ.) για να γίνουν εκμεταλλεύσεις μέσω εξορύξεων και γεωτρήσεων!

Το ξεπούλημα της χώρας ήταν προδιαγεγραμμένο από τη στιγμή που ο κ. Παπανδρέου, έχοντας προηγουμένως διασύρει τη χώρα ως διεφθαρμένη και ως Τιτανικό, είχε εκχωρήσει –πολύ πριν από τα δικαιώματα, στους ξένους, που υπονόησε ο κ. Γιουνκέρ- το διαπραγματευτικό δικαίωμα της Ελλάδος. Με τα δεδομένα αυτά, αποδείχτηκε ότι και η όλη διαδικασία που ακολουθούσαν και ακολουθούν οι αδηφάγοι πιστωτές μας, απέβλεπε στην εξώθηση της χώρας και του λαού της, ψυχολογικώς και οικονομικώς, σε αδιέξοδο, προκειμένου να καταστεί ευκολότερη η νόμιμος αρπαγή του εθνικού πλούτου και της δημόσιας περιουσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα