Η αναφορά του Παπανδρέου σε Ανδρέα και Κώστα Καραμανλή

Αναφορές τόσο στον πατέρα του, Ανδρέα Παπανδρέου, όσο και στον προκάτοχό του στην κυβέρνηση και επί χρόνια πολιτικό του αντίπαλο, Κώστα Καραμανλή, επιφύλασσε η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός επικαλέστηκε τον πατέρα του προκειμένου να απαντήσει στην ρητορεία του Ευάγγελου Βενιζέλου,

καθώς ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ πολύ συχνά έχει δηλώσει πως η δημιουργία νέου κόμματος από τον ΓΑΠ θα αποτελέσει "προσβολή στη μνήμη του Ανδρέα". Η απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου ήταν πως "κάποιοι επικαλούνται τον Ανδρέα προκειμένου να με σταματήσουν. Άραγε ξέρουν τι θα έλεγε ο Ανδρέας αν βρισκόταν εν ζωή;".

Στη συνέχεια ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε άλλη μία έμμεση αναφορά, αυτή τη φορά στον Κώστα Καραμανλή. Θέλοντας να τονίσει τη "μεταρρυθμιστική λογική" του κόμματός του, ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις εκλογές του 2009 και την ένταξη της Ελλάδας στο μνημόνιο, προσπαθώντας να αποποιηθεί κάθε ευθύνη. "Η κρίση απλά "έσκασε" στα χέρια μας. Είχε ήδη δρομολογηθεί από ένα σάπιο πολιτικό σύστημα σπατάλης που έστειλε τη χώρα στα βράχια, υπερχρεώνοντας τη χώρα", δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, αναφερόμενος προφανώς στις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό είναι το σήμα του "Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών"

Και η Έλσα Παπαδημητρίου στην ομιλία ΓΑΠ

Πώς σχολίασε ο Αντώναρος την ομιλία Παπανδρέου

Keywords
Τυχαία Θέματα