Γλίτωσε από τα χέρια του απαγωγέα της μετά από δέκα χρόνια!

Μια γυναίκα, η οποία είχε εξαφανιστεί πριν από δέκα χρόνια, όταν ήταν ακόμα 15 ετών από το σπίτι της στην Καλιφόρνια, εμφανίστηκε στην αστυνομία, καταγγέλλοντας ότι ένας άνδρας την κρατούσε παρά τη θέλησή της, την βίαζε συστηματικά και την είχε αναγκάσει να τον παντρευτεί και να κάνει μαζί του παιδί.

Η αστυνομία της Σάντα Άννα ανακοίνωσε ότι έχει συλλάβει έναν άνδρα, τον Ισίντρο Γκαρσία, ως ύποπτο για την απαγωγή και τον βιασμό της γυναίκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το 2004 ο Γκαρσία είχε δεσμό με την μητέρα του θύματος και έμενε μαζί τους, όταν μια μέρα απήγαγε την κόρη και

την κράτησε μακριά από την οικογένειά της για δέκα ολόκληρα χρόνια.

Κι ενώ η αστυνομία πείθεται ότι η κοπέλα βρισκόταν επί χρόνια φυλακισμένη και έπεφτε συνεχώς θύμα σωματικής και ψυχολογικής κακοποίησης, γείτονες του άνδρα λένε ότι ο Γκαρσία ήταν ένας σκληρά εργαζόμενος άνδρας και αφοσιωμένος πατέρας.

«Την είχε βασίλισσα. Κάνει ότι μπορεί για να έχει εκείνη το καλύτερο», δήλωσαν γείτονες που έμεναν στο διπλανό διαμέρισμα.

Όπως λένε μάλιστα έκαναν πολλά πάρτι και πήγαιναν κάθε Κυριακή μαζί στην εκκλησία.

Μάλιστα στη δημοσιότητα διέρρευσε κι ένα video από τα περσινά γενέθλια της κόρης τους, στο οποίο η κοπέλα φαίνεται να χορεύει μαζί με την μικρή και τον φερόμενο ως απαγωγέα της και να διασκεδάζει.

Οι γείτονες του Γκαρσία, δήλωσαν στην αστυνομία ότι ο 41χρονος έκανε δύο δουλειές για να μην λείψει τίποτα στην οικογένειά του και να αγοράσει στην γυναίκα του αυτοκίνητο.

«Δεν την έχουμε δει ποτέ φοβισμένη. Έχουμε μείνει με το στόμα ανοιχτό. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί περίμενε τόσο καιρό για να πει κάτι», δήλωσαν.

Η αστυνομία όμως εξηγεί γιατί τόσα χρόνια η γυναίκα δεν προσπάθησε να επικοινωνήσει με την οικογένειά της.

«Μην ξεχνάμε ότι επρόκειτο για ένα 15χρονο κορίτσι το οποίο τότε που το απήγαγαν βρισκόταν μόλις έξι μήνες στη χώρα. Δεν ήξερε πού να πάει, δεν ήξερε τι να κάνει σε μια ξένη πόλη και ο απαγωγέας της ήταν ο μόνος που είχε. Εκεί λοιπόν ήταν που ξεκίνησε η πλύση εγκεφάλου», είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Όπως προκύπτει τώρα, η μητέρα της κοπέλας υποψιαζόταν ότι ο Γκαρσία βίαζε την κόρη της και μάλιστα είχε εκφράσει τους φόβους της, ότι μπορεί να την πάρει και να φύγουν.

Το καλοκαίρι του 2004 λοιπόν, νάρκωσε την 15χρονη τότε κοπέλα, και την οδήγησε σε ένα σπίτι στο Κόμπτον, όπου την κλείδωσε σε ένα γκαράζ και της έδωσε καινούργια ταυτότητα.

Όλα αυτά τα χρόνια ο 41χρονος χειραγωγούσε το θύμα του, κάνοντάς το να πιστέψει ότι η οικογένειά του έχει εγκαταλείψει τις προσπάθειες να το βρει. Απειλούσε μάλιστα την κοπέλα ότι αν προσπαθήσει να φύγει θα την απελάσουν από τη χώρα.

Την ανάγκασε μάλιστα να τον παντρευτεί το 2007 και το 2012 απέκτησε την κόρη της. Όπως είπε η κοπέλα, προσπάθησε να διαφύγει δύο φορές, αλλά την έπιασε και την χτύπησε άσχημα.

Τελικά, η 25χρονη κοπέλα αποφάσισε να πάει στην αστυνομία, αφού εντόπισε στο Facebook την αδελφή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα