Για να προλάβουμε τους Έλληνες ζωντανούς

Έχει περάσει ένας και πλέον χρόνος από την ημέρα που η τότε κυβέρνηση αναγκάστηκε να εγκρίνει το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015, καθώς ήρθε αντιμέτωπη με ένα τεράστιο δίλημμα, ένα δίλημμα υπευθυνότητας και ουσίας - πολλοί το ονόμασαν εκφοβισμό - που αναμφισβήτητα θα έκρινε το μέλλον και την πορεία της χώρας μας. Η επιλογή ήταν ξεκάθαρη : παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή έξοδο από την Ευρώπη των 28 και επιστροφή στη δραχμή

με άμεση χρεοκοπία της πατρίδας μας. Όλοι συμφωνήσαμε στη σωτηρία της Ελλάδας και για λόγους εθνικής στρατηγικής σημασίας, εθνικής ευθύνης για το μέλλον τούτης της χώρας, των πολιτών και της νέας γενιάς επιλέξαμε την ορθότερη λύση, η οποία ομολογουμένως ήταν μονόδρομος. Η χώρα είχε και έχει ανάγκη να ξεφύγει από τα κακώς κείμενα του παρελθόντος, αυτά που την έκαναν δέσμια του παλαιοκομματισμού, των πελατειακών σχέσεων, της αδιαφάνειας και να στηριχτεί σε ένα κράτος αξιών και δικαίου.

Ωστόσο πολλά από τα μέτρα αυτά που περιείχε το μεσοπρόθεσμο, το οποίο ψηφίστηκε το Νοέμβριο του 2012 σε ένα άρθρο, και ήδη έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται, αποτελούν το κύκνειο άσμα σε μία κοινωνία που δυστυχώς παραπαίει και συνεχώς φτωχαίνει, σε μία κοινωνία που η κοινωνική συνοχή πλήττεται και η μεσαία τάξη έχει αφανιστεί. Η σκληρότητα των μέτρων αυτών είχε ως συνέπεια οι έλληνες πολίτες να υποβάλλονται συνεχώς σε αιματηρές θυσίες .Το χρέος μας πρωτίστως είναι ένα και μοναδικό. Να αφουγκραστούμε τις ανάγκες του απλού πολίτη, του ανθρώπου που μάχεται καθημερινά, του άνεργου, του ανασφάλιστου, του ασθενή που αδυνατεί να πληρώσει τα φάρμακα και τη νοσηλεία του. Αυτές είναι οι ανάγκες που πρέπει να μας καθοδηγήσουν και να μας ωθήσουν να χαράξουμε πλέον μία κοινή πορεία. Μια πορεία αλληλένδετη και ταυτόσημη μεταξύ κράτους - πολίτη. Οι στερήσεις και οι δοκιμασίες των συμπολιτών μας αξίζουν να πιάσουν τόπο. Κανείς, παράλληλα, δεν αμφισβητεί την τιτάνια προσπάθεια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, που μέσα κυριολεκτικά από τις στάχτες προσπάθησε και προσπαθεί να αναγεννήσει την χώρα μας. Πολλά όμως πρέπει να βελτιωθούν, γιατί η ανοχή και η αντοχή της κοινωνίας έχει εξαντληθεί. Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε άλλο την οικονομική εξαθλίωση αυτής της χώρας που καταβαραθρώνει το βιοτικό επίπεδο των συμπολιτών μας. Πρέπει να ενεργήσουμε μεθοδευμένα και με γοργά βήματα. Να βάλουμε φρένο στις κατάφορες αδικίες των φτωχών νοικοκυριών και δοκιμαζόμενων βάναυσα επαγγελματιών με ισοδύναμα μέτρα, όπως αυτά της καταπολέμησης της εισφοροδιαφυγής , της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και έναν ολοκληρωμένο έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ και όλων των λιστών που έχει στην διάθεσή του το Υπουργείο Οικονομικών. Για να διασφαλίσουμε το πανανθρώπινο δικαίωμα της αξιοπρεπούς διαβίωσης. Αν θέλουμε να προλάβουμε τους Έλληνες ζωντανούς.

Ανδρέας Μαρίνος

Βουλευτής Ηλείας Ν.Δ

Keywords
Τυχαία Θέματα