Γεροντόπουλος: Οι βουλευτές μπορεί να μειωθούν

Ο κ. Γεροντόπουλος επισήμανε πως:

«Θα ανοίξει η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, εκεί θα πρέπει να γίνουν τομές. Το σημερινό Σύνταγμα προβλέπει αριθμό βουλευτών από διακόσιους μέχρι τριακόσιους, είμαστε στους τριακόσιους, αλλά μπορούν να μειωθούν.

Ο Αντώνης Σαμαράς και στο παρελθόν, έχει κάνει αυτές τις προτάσεις, έχει μιλήσει για διακόσιους βουλευτές στο ελληνικό Κοινοβούλιο, για αποσύνδεση του ρόλου του

βουλευτή από τον ρόλο του υπουργού και επομένως αυτά όλα θα πέσουν στο τραπέζι, αρκεί να γίνουν αποδεκτά από την πλειοψηφία του κοινοβουλίου και του πολιτικού κόσμου, διότι για να γίνει μία συνταγματική αναθεώρηση δεκτή, χρειάζονται επαυξημένες πλειοψηφίες».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, δεν απέφυγε να ρίξει τα βέλη του προς την αντιπολίτευση λέγοντας ότι «η αντιπολίτευση αντιδρά σε οτιδήποτε προτείνει η κυβέρνηση. Θα δούμε, περιμένουμε και τις δικές τους προτάσεις γιατί δεν είναι μόνο να αντιδράς πρέπει να κάνεις και αντιπροτάσεις. Ως τώρα δεν έχουμε δει κάτι το εποικοδομητικό» είπε ο κ. Γεροντόπουλος.

Εξάλλου, ο υφυπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος στην εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος λέγοντας: «Έχουμε ένα πολύ καλό όνομα στην Ευρώπη, από μας που ζούμε εδώ πέρα, μένει να το διατηρήσουμε και να το μεγαλώσουμε».

Κατά την άφιξή του στις Σέρρες, συναντήθηκε με μέλη του νεοσύστατου Συλλόγου «Εβριτών» του νομού Σερρών, και ενημερώθηκε για τη δράση του Συλλόγου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συντοπίτες του από τον Έβρο, στις Σέρρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα