Γεροντόπουλος: Η επανάσταση του 1821 αποτελεί παράδειγμα και για τους σύγχρονους Έλληνες



Στη σημασία της Επαναστάσεως του 1821 και στην «πρόκληση», όπως σημείωσε, που αποτελεί αυτή για όλους εμάς τους μεταγενέστερους Έλληνες αναφέρθηκε με δήλωσή του ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος, μετά το πέρας της μεγάλης Ομογενειακής παρελάσεως που πραγματοποιήθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, παρουσία και του Πολιτειακού πρωθυπουργού της Πολιτείας Βικτώρια Denis Napthine, παραγόντων της Πολιτείας και της Ομογένειας και δεκάδων χιλιάδων ομογενών μας.
«Η επανάσταση του 1821 στάθηκε το πιο σημαντικό

γεγονός της εποχής της και παράλληλα, μεγάλη πρόκληση για εμάς τους σύγχρονους Έλληνες, γιατί απέδειξε ότι ο αγώνας και η ισχυρή θέληση ενός λαού, μπορούν να αλλάξουν την ιστορική του μοίρα. Ελεύθεροι, εμείς σήμερα, χάρις στις μακροχρόνιες θυσίες των προγόνων μας, αγωνιζόμαστε σε άλλους στίβους» τόνισε στη δήλωσή του ο Υφυπουργός για να προσθέσει: «Πρέπει όμως να διατηρούμε την ιστορική μας μνήμη και να αποτίουμε τον πρέποντα σεβασμό και την τιμή σε όσους αρμόζει. Κάτι που εσείς, οι Έλληνες της διασποράς γνωρίζετε καλύτερα από όλους και περίτρανα αποδείξατε ακόμη μια φορά, με την σημερινή μεγαλειώδη παρέλαση, εδώ στην Μελβούρνη, αλλά και την ευαισθησία και αγάπη σας για την πατρίδα μας. Μας κάνετε περήφανους με την παρουσία, την προκοπή σας σε όλους τους τομείς και είστε η καλύτερη διαφήμιση για την Ελλάδα, εδώ στην μακρινή και φίλη χώρα Αυστραλία».
Από την πλευρά του ο Πολιτειακός Πρωθυπουργός Denis Napthine, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η παρουσία σας εδώ ενισχύει ακόμα περισσότερο τους στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Αυστραλίας. Τονίζει παράλληλα την σημασία του ελληνισμού στην Πολιτεία της Βικτώριας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παρέλαση συμμετείχαν περισσότερα από 70 ελληνικά σχολεία και σύλλογοι της Μελβούρνης, στην οποία κατοικούν περίπου 300.000 συμπατριώτες μας, ενώ προηγουμένως ο ΥΦΥΠΕΞ είχε παραστεί στη δοξολογία, η οποία τελέστηκε στον Αρχιεπισκοπικό Ναό Αγίου Ευσταθίου και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων, απ’ όπου μετά παρακολούθησε την παρέλαση των ελληνικών σχολείων και συλλόγων.
Σήμερα ο κ.Γεροντόπουλος θα συναντηθεί με τον Επίσκοπο Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, ενώ θα επισκεφθεί και το ελληνικό κοινοτικό σχολείο Alphington Grammar και θα μεταβεί στο Πολιτειακό Κοινοβούλιο, όπου θα συναντηθεί με ομογενειακούς Πολιτειακούς βουλευτές. Ακολούθως θα επισκεφθεί το Hellenic Museum και θα έχει συνάντηση με το προεδρείο του Ελληνο-Αυστραλιανού Εμπορικού Επιμελητηρίου Μελβούρνης.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα