Γεωργιάδης: Το φορολογικό πακέτο ΣΥΡΙΖΑ είναι "γδάρσιμο" κανονικό

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής της ΝΔ, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Παραφιλολογίες» και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Με αφορμή την πιθανότητα να χάσει η χώρα την εκπροσώπηση στο ΔΝΤ ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι: "Άμα το καταφέρουν και αυτό αυτοί οι περήφανοι διαπραγματευτές και μας πάρει τη θέση η Αλβανία τι να πω! Εγώ πλέον έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά, δεν υπάρχουν, αυτοί οι τύποι που μας κυβερνούν δεν υπάρχουν.
Ερωτηθείς αν είμαστε κοντά σε επίτευξη συμφωνίας ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι: "Πρέπει να φτάσουμε σε συμφωνία δεν έχει πια άλλο, ή θα φτάσουμε σε συμφωνία ή θα χρεοκοπήσουμε. Άρα αν είναι να φτάσουμε σε συμφωνία τώρα θα είναι, δεν σηκώνει άλλη αναβολή είμαστε στο και πέντε. Τώρα το τι συμφωνία θα είναι, αυτά που διαβάζω στον διεθνή Τύπο δεν μου προκαλούν και μεγάλη αισιοδοξία.

Για το πακέτο μέτρων της συμφωνίας δήλωσε ότι αν "το πακέτο που διαβάζω είναι αληθές έχει ήδη η κυβέρνηση αποτύχει πλήρως διότι το πακέτο αυτό είναι ένα βαρύ φορολογικό πακέτο. Είναι γδάρσιμο κανονικό".

ΔΗΜ.: Δεν το έκρυψε η κυβέρνηση λεει εδώ και καιρό ότι πάει για βαριά φορολογικά μέτρα
Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Άμα πάει για βαριά φορολογία γιατί εξελέγη τότε; Λέγαν προεκλογικώς ψηφίστε μας για να αυξήσουμε τους φόρους, να παραμείνει ο ΕΝΦΙΑ, να αυξηθεί ξανά η έκτακτη εισφορά και όλα αυτά; Δεν θυμάμαι να λέγαν τέτοια.
…Η αύξηση των φόρων θα φέρει προφανώς μεγαλύτερη ανεργία και μεγαλύτερη ύφεση. Γιατί ακούω και το άλλο ότι δεν θα πάρουμε υφεσιακά μέτρα, θα αυξήσουμε τη φορολογία κατά 5 δις. Η αύξηση της φορολογίας δεν είναι υφεσιακό μέτρο; Τι είναι αναπτυξιακό; Εδώ έχουμε χάσει και τη λογική μας.

Ερωτηθείς αν η ΝΔ θα αποδεχτεί τη συμφωνία με τα μέχρι στιγμής γνωστά στοιχεία ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι δεν έχουμε κάνει συνεδρίαση για να σας πω για την ΝΔ. Θα σας πω την προσωπική μου γνώμη, είναι δυνατόν η ΝΔ που είχε ψηφίσει στον προϋπολογισμό μείον 7% ΕΝΦΙΑ φέτος, διατηρείται λέει ίδιος. Η ΝΔ είχε ψηφίσει μείον 30% εισφορά αλληλεγγύης, αυτό επανέρχεται στο ακέραιο. Η ΝΔ που είχε αρνηθεί την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά και τώρα θα πρέπει να την ψηφίσει μου λέτε. Η ΝΔ που είχε αρνηθεί να αυξήσεις τους φορολογικούς συντελεστές στο ΦΠΑ και τώρα πρέπει να δεχτεί την αύξηση; Βεβαίως και δεν αρέσει στην ΝΔ αυτή η συμφωνία γιατί να αρέσει. Μια χάλια συμφωνία είναι και μιλάω για αυτή που έχει στείλει ο Τσίπρας δεν λέω αυτή που θα του δώσουνε που προφανώς θα είναι χειρότερη.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι περνάει από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η ελληνική εκδοχή της συμφωνίας ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι "Δεν θα μπορούσε να έχει σοβαρές απώλειες γιατί μην ξεχνάτε ότι είναι κομμουνιστές άρα τι λένε; Προτιμούμε να αυξάνουμε τους φόρους παρά να αλλάζουμε το κράτος και αυτό κάνει αυτή η συμφωνία. Αν δεν έχει μέσα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, αν δεν έχει απόσυρση νόμου Κατρούγκαλου, αν δεν έχει την εφαρμογή της ρήτρας επί του μηδενικού ελλείμματος αυτά νομίζω ότι είναι τα σημαντικά για την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σιγά τώρα μη στεναχωριέται ο Συριζαίος αν θα αυξηθούν οι φόροι. Κομμουνιστής είναι ο άνθρωπος όλα τα λεφτά θέλει να τα παίρνει το κράτος, αυτή είναι η ιδεολογία του.

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι θα γίνει αποδεκτή η ελληνική πρόταση από τους εταίρους ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι: Θα εκπλαγώ αν γίνουν και το κυριότερο θα είναι και λάθος αν γίνουν διότι άμα οι δανειστές μας δεχτούν να αυξηθούν οι φόροι για να μην αλλάξει το κράτος τότε θα έχουμε ένα πρόγραμμα που δεν θα βγαίνει στον αιώνα τον άπαντα. Μια τέτοια συμφωνία όπως αυτή που προτείνει ο Τσίπρας εκτός όλων των άλλων είναι λανθασμένη συμφωνία τώρα το αν αυτό θα το δουν οι ευρωπαίοι δεν το ξέρω γιατί οι ευρωπαίοι στην τελική πολύ που τους κόπτει για την Ελλάδα, οι ευρωπαίοι θέλουν τα χρήματά του να ασφαλίσουν. Αυτή η ελληνική πρόταση που έχει σταλεί είναι ουσιωδώς λανθασμένη γιατί αυξάνει τους φόρους για να αποφύγει μεταρρυθμίσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα