Γεννηματά:"Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εγγυητές της ασφάλειας και της Δημοκρατίας"

Περιοδεία στους μείζονες σχηματισμούς του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας στη Λάρισα πραγματοποίησε σήμερα η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης Φώφη Γεννηματά.

Πιο συγκεκριμένα επισκέφτηκε διαδοχικώς τις έδρες της 1ης Στρατιάς, του Ελληνικού Στρατηγείου Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ενώσεως, το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας, το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων, καθώς και τις Μονάδες της 110 Πτέρυγος Μάχης, όπου την υποδέχτηκαν οι Διοικητές τους, ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς και

ο Αρχηγός ΑΤΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαίτσης αντίστοιχα.

«Διαπιστώνω για άλλη μια φορά και εδώ στη Λάρισα το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε στον ελληνικό λαό είναι ότι σε αυτή την περίοδο της βαθύτατης κρίσης οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εγγυητές της ασφάλειας και της Δημοκρατίας», τόνισε η κυρία Γεννηματά μιλώντας σε στελέχη του Στρατού Ξηράς στο Στρατηγείο της 1η Στρατιάς, όπου προηγουμένως είχε ενημερωθεί για την αποστολή και το έργο της.

Αργότερα, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Οι άντρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων στερούνται και αυτοί πολλά στην προσωπική τους ζωή, έχουν μεγάλες μειώσεις στους μισθούς τους, όμως δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στο καθήκον. Προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να βελτιώσουμε τη ζωή τους, με διευκολύνσεις και όσες παροχές επιτρέπουν οι συνθήκες». Για να προσθέσει: «Η Ελλάδα διαθέτει αξιόμαχες και σύγχρονες Ένοπλες Δυνάμεις, με έμπειρο και πολύ καλά εκπαιδευμένο προσωπικό, σοβαρή αμυντική βιομηχανία και αποτελεί δύναμη σταθερότητας για την ευρύτερη περιοχή και φυσικά την ΕΕ. Αυτό δεν θα πρέπει κανένας να το ξεχνά».

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα