Γεννηματά: Ετοιμότητα της Ελλάδος για συνέχιση της παρουσίας της στο Κέρας της Αφρικής

Την ετοιμότητα της Ελλάδος να συνεχίσει την παρουσία της στην επιχείρηση Atalanta για την πάταξη της πειρατείας στην περιοχή του Ινδικού ωκεανού και του Κέρατος της Αφρικής εξέφρασε η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης Φώφωη Γεννηματά στη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της ατύπου συνεδριάσεως των Υπουργών Αμύνης της ΕΕ, που ολοκληρώθηκε σήμερα στην Αθήνα, αφού η ελληνική φρεγάτα «ΨΑΡΑ» αναπτύχθηκε στην περιοχή για μια περίοδο τριών μηνών, στη διάρκεια του πρώτου

εξαμήνου του τρέχοντος έτους (19 Φεβρουαρίου – 12 Μαΐου).

«Η πρόσφατη απόφαση για παράταση της εντολής της μέχρι το τέλος του 2016, μετά τη Στρατηγική Αναθεώρηση της επιχείρησης, θα βοηθήσει στη διατήρηση του ισχύοντος επιχειρησιακού καθεστώτος, προωθώντας τους στόχους της και ενισχύοντας περαιτέρω συνέργειες με τις υπόλοιπες αποστολές, επί τη βάσει της συνεκτικής προσέγγισης της ΕΕ στην περιοχή», τόνισε χαρακτηριστικώς η ΑΝΥΕΘΑ.

Η κυρία Γεννηματά σε άλλο σημείο της τοποθετήσεώς της στάθηκε ιδιαιτέρως στην ανάγκη αντιμετωπίσεως των αιτίων που προκαλούν την πειρατεία. «Επισημαίνουμε τη σημασία της αντιμετώπισης των γενεσιουργών αιτιών της πειρατείας και των δικτύων της. Κατά συνέπεια, θα πρέπει, στο πλαίσιο των υφιστάμενων μέσων και δυνατοτήτων και σύμφωνα με την ολοκληρωμένη προσέγγιση της ΕΕ στη Σομαλία να συνεχίσουμε τη δράση μας. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να δοθεί έμφαση στις μειωμένες δυνατότητες αντιμετώπισης της κατάστασης από πλευράς της Σομαλίας και των τοπικών αρχών», ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι σήμερα η Ελλάδα συμμετέχει στην EUFOR στη Βοσνία και στην EUTM στο Μάλι. Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε υποστήριξη σε αυτές τις επιχειρήσεις».

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα