"Φρενίτιδα" Βενιζέλου για μία χειραψία με τον Ομπάμα

Εξω φρενών είναι οι διπλωμάτες στο υπουργείο Εξωτερικών, με την εξαίρεση των κολλητών του Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς, ενόψει της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δείχνει ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η άσκηση προσωπικής πολιτικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Secret», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει δώσει εντολή

στη Μόνιμη Αντιπροσωπία μας στον Οργανισμό και στην πρεσβεία μας στην Ουάσινγκτον να εξασφαλιστεί με κάθε θυσία μια… φωτογραφία είτε με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος θα δώσει το «παρών», είτε, στη χειρότερη περίπτωση, με τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Και οι δύο πολυπληθείς αντιπροσωπίες με επικεφαλής τους πρέσβεις τρέχουν και δεν φτάνουν για να κάνουν το χατίρι του κ. Βενιζέλου, ο οποίος στη λογική της διπλωματίας της… φωτογραφίας ουδόλως ασχολείται με άλλες συναντήσεις ουσίας, που παραδοσιακά είναι ευκαιρία να γίνουν σε κάθε τέτοια ετήσια συγκέντρωση προσωπικοτήτων από όλον τον κόσμο. Βεβαίως, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠ.ΕΞ. μεριμνούν ώστε, παράλληλα με την πολυπόθητη χειραψία του αντιπροέδρου, να γίνουν και κάποια ραντεβού ουσίας, όμως βλέπουν ότι το γραφείο του υπουργού δεν έχει την παραμικρή… αγωνία για το θέμα αυτό. Κι όπως αντιλαμβάνεστε, θυμώνουν και ανησυχούν ταυτόχρονα.

Για την ιστορία, δε, και μόνο, αξίζει να σημειωθεί πως οι μυημένοι στα μυστικά της ελληνικής διπλωματίας συγκρίνουν το modus operandi του αντιπροέδρου της κυβέρνησης με το αντίστοιχο του Δημήτρη Αβραμόπουλου κατά την πρόσφατη επίσκεψη του τελευταίου στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Βλέπετε, οι δυο τους αποτελούν ένα «καυτό» δίδυμο σε όλα τα επίπεδα, λόγω είτε των κατά καιρούς (σιωπηλών τις περισσότερες φορές) συγκρούσεών τους είτε των διαφορετικών προσεγγίσεών τους στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, τις οποίες κάθε άλλο παρά διστάζουν να εκφράζουν. «Ο Αβραμόπουλος έκανε ταξίδι-αστραπή, συζήτησε επί της ουσίας και γύρισε», λένε χαρακτηριστικά οι εν λόγω κύκλοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα