Φράση από την Καινή Διαθήκη από τον Μπαλτάκο για τον Σαμαρά

Την ανορθόδοξη μέθοδο που ουδέποτε χρησιμοποιούν πολιτικά πρόσωπα, μετήλθε ο Τάκης Μπαλτάκος μετά την 3ωρη περίπου κατάθεση του στην εισαγγελέα Πρωτοδικών . Πριν προχωρήσει στην επίσημη δήλωση του : « ΄Ημουν , είμαι και θα είμαι Νέα Δημοκρατία» , ζήτησε από τους δημοσιογράφους να τα πουν για όσο επιθυμούσαν στα off.

Απάντησε στα περισσότερα και αφού τελείωσαν οι ερωτήσεις τότε «στήθηκε» στις κάμερες. Σε αμιγώς πολιτικό επίπεδο όταν ρωτήθηκε αν έχει

παράπονο από τη στάση του πρωθυπουργού απάντησε με μια φράση της Καινής Διαθήκης : «Εν τω κόσμω θλίψιν έξετε» αναφέροντας κατηγορηματικά ότι δεν έχει καμία πικρία και δεν επρόκειτο ποτέ να μεταφέρει ,ιδίως αυτή την περίοδο , τις κουβέντες που έκανε με τους Χρυσαυγίτες πριν την ολοκλήρωση τους. «Εκπροσωπούσα την κυβέρνηση. Όλες αυτές οι ριψοκίνδυνες αποστολές προβλέπονταν από τον θεσμικό μου ρόλο ως γραμματέα. Δεν ήταν δυνατόν να απασχολώ τον Σαμαρά που είχε στο κεφάλι του τόσα πράγματα με την Οικονομία και τα Μνημόνια. Ανέλαβα τα ρίσκα μου γνωρίζοντας τον βαθμό επικινδυνότητας τους γι΄ αυτό άλλωστε βρίσκομαι εδώ σήμερα στα δικαστήρια».

Σχετικώς με την ουσία της υπόθεσης επεσήμανε ότι το τελευταίο τρίμηνο δεν έχει ξαναμιλήσει με τη ΧΑ, μετά και τις αποκαλύψεις για την παραστρατιωτική και εγκληματική υπόσταση της οργάνωσης. Τόνισε ότι στις συναντήσεις με Κασιδιάρη και άλλους Χρυσαυγίτες μπαινόβγαιναν στο γραφείο του τρίτα πρόσωπα για διάφορα υπηρεσιακά ζητήματα λέγοντας ότι δεν ήταν μυστικές. «Ούτε σε καφετέρια , ούτε σε εστιατόριο , ούτε σε ξενοδοχείο συναντήθηκα μαζί τους παρά μόνο στο γραφείο μου» είπε. Ζήτησε να τιμωρηθεί ο Κασιδιάρης αλλά δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες σχετικώς με το περιεχόμενο των συνομιλιών μαζί του καθώς όλα αυτά τα είχε καταθέσει στην εισαγγελέα Πρωτοδικών και η προκαταρκτική έρευνα είναι μυστική.

Δ.ΓΙΑΝΝ.

Keywords
Τυχαία Θέματα