"Φοβάμαι την πολιτική ανεμοβλογιά του ΣΥΡΙΖΑ"

«Οι χρυσαυγίτες είναι ψυχικά διαταραγμένοι άνθρωποι, με τον φασισμό στον οισοφάγο. Είναι κλινικές περιπτώσεις, ούτε το Δρομοκαΐτειο δεν τους σηκώνει», αναφέρει η ραδιοφωνική παραγωγός του ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM

Δίνουμε ραντεβού στο «Blue Monkey», το δημοφιλές γκουρμέ εστιατόριο της οδού Βουκουρεστίου. Ο καιρός είναι ανοιξιάτικος, το ίδιο και οι ενδυματολογικές επιλογές της προσκεκλημένης μου. Το ευρύ κοινό τη γνώρισε από τις εμφανίσεις

στην τηλοψία, αν και η ίδια αποφεύγει να αναφέρεται στη σύντομη αγοραία περίοδο, όπως τη χαρακτηρίζει. Προτιμά τις έντυπες ιδιότητες της συγγραφέως και της δημοσιογράφου. Εδώ και λίγους μήνες είναι η αρχισυντάκτρια του μηνιαίου περιοδικού «Γκρέκα». Η Μέμη Παπαγιάννη, δημιουργός του «Blue Monkey», έρχεται να μας ενημερώσει για τα πιάτα ημέρας - προτείνει ταμπουλέ με καπνιστό σολομό, δροσερή σαλάτα με ελαφριά σος γιαουρτιού, ψαρονέφρι με άγριο ρύζι και ένα ριζότο με φρέσκο σπανάκι και σολομό. Οι προτάσεις της γίνονται ομοφώνως δεκτές, όπως και η σύστασή της να δοκιμάσουμε τις «Τρεις Πλαγιές», έναν λευκό οίνο Chardonnay με Μαλαγουζιά του Λογοθέτη. Τα εδέσματα είναι πεντανόστιμα και ενισχύουν τον πατριωτισμό της συζητήσεως.

Η πρώτη ερώτηση έχει να κάνει με την πολιτική κατάσταση της χώρας. «Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή θυμίζει στούντιο στα Τουρκοβούνια. Μια δυστυχισμένη εταίρα, πρόθυμη να ικανοποιήσει τα βίτσια των φίλων μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Χωρίς σάλιο και με ελάχιστο αντίτιμο. Είμαστε ένα εκκεντρικό πείραμα, που, ενώ το πειραματόζωο ψόφησε, συνεχίζουν να διεγείρουν τους νευρώνες του με παράλογες διαθέσεις, σχεδόν βαμπιρικές. Υπάρχει μια διψομανία». Ζητώ να μάθω πού οφείλεται αυτός ο άκρατος κυνισμός. «Εχεις δει άτομο με δυσανεξία στη λακτόζη να πίνει ξινόγαλα; Αγαπημένο μου ανάγνωσμα “Η ωμότητα των πραγμάτων” του Francis Bacon – όλα είναι κρέας».

Οι βολές κατά ριπάς συνεχίζονται προς όλους. Πρώτος στόχος, το ελληνικό κράτος. «Η φράση και μόνο ελληνικό κράτος είναι αστεία. Θυμίζουμε έναν χίπικο τουρκομαχαλά. Κάπου στο βάθος της γελοιότητάς μας, ξεχαρβαλωμένος ο πράσινος ήλιος του ΠΑΣΟΚ και της αλλαγής μάς χαμογελά με όλα του τα σάπια δόντια». Δεύτερος στόχος, όσοι υποστηρίζουν ότι βγαίνουμε από την κρίση. «Είμαστε στο βάθος του λαβυρίνθου, ο Μινώταυρος πεινάει, δεν υπάρχει μίτος, ούτε έξοδος. Είμαστε στο κρεβάτι του Προκρούστη και άλλοτε θα μας τραβάνε και άλλοτε θα περισσεύουμε. Κάνουμε τα γιουσουφάκια στη Λαγκάρντ, υπομένοντας τα πάθη του Ιώβ. Το να πιστεύουμε ότι θα βγούμε από την κρίση είναι κάτι σαν εκκεντρική νεύρωση». Τρίτος στόχος, όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα και οι πολιτικοί. «Τι να πω; Τον Αντώνη τον συμπαθώ, καλό παιδί, του κολλεγίου. Χωρίστρα στη μέση, αναθρεμμένος με λάδι Καλαμών και Πηνελόπη Δέλτα. Κάνει στωικά ό,τι του λένε. Γιατί, βρε Σταύρο μου; Είχες το ωραίο σου site, τους Πρωταγωνιστές σου, ωραίες εκπομπές για το αλκοόλ. Τι παθογένεια πολιτικού ναρκισσισμού σ’ έπιασε; Μπορεί το “Ποτάμι” σου να είναι το μοναδικό ποτάμι που στέρεψε πριν ακόμη αποκτήσει δυναμική ροή. Για τον ΣΥΡΙΖΑ ένα μόνο θα πω: Κι εγώ ήμουν νια και τσίριζα. Ολο το θέμα είναι η γκρίνια, η μουρμούρα και τα παιδικά καμώματα. Φοβάμαι ότι θα ακολουθήσουν και οι παιδικές ασθένειες. Πολιτική ανεμοβλογιά, φαγούρα και σημάδια. Με πιάνει πονοκέφαλος μαζί τους. Τους θεωρώ επικίνδυνους, σαν το τρελό φορτηγό κι όποιον πάρει ο Χάρος. Οσο για τα ζόμπι της Χρυσής Αυγής, είναι κράμα ηλιθίων και διαταραγμένων ψυχικά ανθρώπων. Τρομαγμένοι άνθρωποι, με τον φασισμό στον οισοφάγο και, φυσικά, με τυρί στον εγκέφαλο. Είναι κλινικές περιπτώσεις, ούτε το Δρομοκαΐτειο δεν τους σηκώνει».

Προσπαθώ να αποσυμπιέσω την κατάσταση με πιο προσωπικά θέματα και την είδηση που γράφτηκε ότι χώρισε. «Ούτε η νύφη ούτε ο γαμπρός το έσκασαν, άρα ο γάμος δεν σχόλασε. Συνεχίζουμε να ακροβατούμε σ’ αυτό το τεντωμένο σχοινί που είναι οι ανθρώπινες σχέσεις. Είναι πάντως αξιοπρόσεκτο πόσο γρήγορα εξαπλώνονται οι φήμες, πιο γρήγορα και από τις ψείρες». Ο χειμαρρώδης λόγος της δεν μειούται ούτε όταν αναφέρεται στον γιο της. «Στα μάτια του ζω τα χίλια ηλιοβασιλέματα που απολαμβάνει από τον πλανήτη του ο μικρός πρίγκιπας. Ο μικρός έχει γίνει ο θαυματοποιός μου και είμαι πιστή του υπήκοος στο βασίλειο της τρυφερότητας. Είναι μεγάλη ευλογία και ευχαριστώ τα χερουβείμ που αξιώθηκα τέτοια τιμή».

Την ώρα του καφέ η Τζούλη μιλάει με ενθουσιασμό για το νέο της επαγγελματικό εγχείρημα, την καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή που θα παρουσιάζει μαζί με τον γράφοντα από τη συχνότητα του ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM. Πριν αποχαιρετισθούμε εκφράζει μια ευχή: «Να μη χρειαστεί να ακούσουμε τη φράση: Ταυτότητες στο στόμα, πέφτουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα