Φούντωσε τα σενάρια για την Προεδρία της Δημοκρατίας ο Θεοδωράκης

Ο Σταύρος Θεοδωράκης πέρασε χθες την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου για να συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά. Το κύριο θέμα συζήτησης όπως παραδέχθηκε και ο επικεφαλής του Ποταμιού ήταν οι εκλογές για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι οποίες σε περίπτωση που δεν τελεσφορήσουν ενδέχεται να βάλουν την χώρα σε έναν φαύλο κύκλο εκλογικών διαδικασίων.

"Είπα στον Πρωθυπουργό ότι η χώρα και η κοινωνία πρέπει να σταματήσει

να παίζει κάθε πρωί Τζόκερ με την Προεδρική εκλογή, ένας βουλευτής να προστίθεται σήμερα στους 180 και αύριο να αφαιρείται και να πηγαίνει στους 120. Αυτή η αστάθεια πρέπει να τελειώσει. Πρέπει να τολμήσουν οι άνθρωποι που διεκδικούν την εξουσία, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Τσίπρας, να συνεννοηθούν και με αμοιβαίες υποχωρήσεις να βρεθεί μια λύση" δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης βγαίνοντας αλλά και μόνο η επίσκεψή του στον πρωθυπουργό ήταν ικανή να βάλει φωτιά στο παρασκήνιο.

Δεν ήταν λίγοι όσοι έκαναν λόγο για πρόθεση του Σταύρου Θεοδωράκη να διαπραγματευτεί για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας αφού κοντά στο Ποτάμι βρίσκονται τρεις βουλευτές, ο Πέτρος Τατσόπουλος -ο οποίος σε ανύποπτη στιγμή είχε δηλώσει ότι θα ακολουθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ αφού με αυτόν εξελέγη-, ο Γρηγόρης Ψαριανός και η Κατερίνα Μάρκου οι οποίοι έχουν κρατήσει κλειστά τα χαρτιά τους.

Μπορεί αυτή τη στιγμή οι δύο βουλευτές να μην κάνουν μεγάλη διαφορά αλλά σε περίπτωση που οι εκλογές φτάσουν, ακόμα και οι δύο βουλευτές θα κάνουν τη διαφορά.

Διαβάστε επίσης:

Ο... θεσμικός, κύριος Σταύρος Θεοδωράκης!

Το σακίδιο πλάτης του Θεοδωράκη έγινε... δερμάτινος χαρτοφύλακας (ΦΩΤΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα