Φουντώνει η ενδοκυβερνητική κόντρα Λοβέρδου-Μητσοτάκη

Πρώτοι από το parapolitika.gr και μάλιστα την ημέρα της ορκωμοσίας των νέων μελών της κυβέρνησης, διαβάσατε για την πρώτη ενδοκυβερνητική κόντρα μεταξύ του κ. Λοβέρδου και του κ. Μητσοτάκη.

Φαίνεται ότι τελικά το θέμα δεν ξεπεράστηκε καθώς ο κ. Λοβέρδος δηλώνει ότι δεν είναι διατεθειμένος να υπογράψει απολύσεις στον τομέα της Παιδείας, κάτι που βρίσκει αντίθετο

τον κ. Μητσοτάκη και την πολιτική που προωθεί με βάση τη διαθεσιμότητα του διοικητικού προσωπικού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει ότι πρέπει να τηρηθεί η έως τώρα συμφωνία και να επαναπροκηρυχθούν οι θέσεις για περίπου 500 (από σύνολο 1.136), ώστε οι υπόλοιποι να αποχωρήσουν και να επιτευχθεί ο στόχος για 15.000 απολύσεις τη διετία 2013-2014. Από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος – νέος υπουργός Παιδείας- ζητεί σύμφωνα με την Καθημερινή πλήρωση των οργανογραμμάτων των πανεπιστημίων, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να προκηρυχθούν περισσότερες από 800 θέσεις, άποψη με την οποία είχε συνταχθεί και ο προκάτοχός του κ. Κ. Αρβανιτόπουλος.

Οι δύο υπουργοί αναμένεται να συναντηθούν σήμερα, ενώ η διάσταση απόψεών τους θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου. Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι δεν αποκλείεται να επιλυθεί ακόμη και αεντός της ημέρας το θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα