Φίλης: "Στο Βερολίνο θα γίνει συζήτηση ουσίας"

Στη σημερινή συνάντηση στο Βερολίνο θα γίνει συζήτηση ουσίας εκτίμησε στα Παραπολιτικά 90,1 και το Νίκο Ευαγγελάτο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Τόνισε ότι δεν θα λυθούν όλες οι διαφορές και οι διαφορετικές προσεγγίσεις αλλά όπως είπε θα βοηθήσει στην εξομάλυνση των ελληνογερμανικών σχέσεων.

Επισήμανε ότι εάν οι δυο πλευρές τιμήσουν την υπογραφή που έβαλαν στις 20 Φεβρουαρίου, δεν θα υπάρξει πρόβλημα…

Ερωτηθείς εάν ο Αλέξης Τσίπρας

θα θέσει θέμα γερμανικών αποζημιώσεων είπε ότι δεν γνωρίζει την ατζέντα των συζητήσεων λέγοντας πως όλα τα θέματα είναι στο τραπέζι.

Ξεκαθάρισε,επίσης πως από την ευελιξία των δύο πλευρών κρίνονται ορισμένα θέματα που αφορούν τη χώρα αλλά και την Ευρώπη.

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν μόνο για το Μάρτιο.

Σε ότι αφορά τον ΕΝΦΙΑ ο κοινοβουλευτικός εκρόσωπος τόνισε, ότι θα τηρηθεί η προεκλογική δέσμευση για κατάργηση του και θα αναζητηθούν ισοδύναμα μέτρα

Σε ότι αφορά την υπόθεση Κατρούγκαλου έκανε λόγο για σκευωρία, χαρακτήρισε το δημοσίευμα ανυπόστατο και συκοφαντικό ενταγμένο σε μια πολιτική στρατηγική που δεν αφορά το εσωτερικό της χώρας ενώ δήλωσε ότι κάποιοι στην Ελλάδα συντάσσονται ξανά με ξένα συμφέροντα.

Τέλος, δήλωσε ότι δεν πρόκειται για σκάνδαλο διαφθοράς αλλά για παθογένειες του πολιτικού συστήματος όχι απαραίτητα του ελληνικού..

Keywords
Τυχαία Θέματα