Εξορία για βουλευτές προτείνει ο Δημαράς

Μια ομολογουμένως πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά χρονικά πρόταση η οποία περιλαμβάνει μέχρι και εξορία για τους συκοφάντες κατέθεσε πριν από λίγο στην Ολομέλεια της Βουλής ο Γιάννης Δημαράς σχολιάζοντας όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες περί «εξωνημένων» βουλευτών.

Φωτογραφίζοντας τις καταγγελίες Σκουρλέτη ο κ. Δημαράς επεσήμανε πως είναι άλλο οι ενδείξεις και άλλο οι αποδείξεις και

τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα το σύνολο του πολιτικού κόσμου διαβάλλεται. Στο ίδιο πλαίσιο ο κ. Δημαράς συνέχισε προτείνοντας το πρωτοφανές. Αφού πρώτα επικαλέστηκε τον Σωκράτη δίνοντας ορισμό της συκοφαντίας ο κ. Δημαράς πρότεινε η Βουλή να υιοθετήσει πρακτικές της Αρχαίας Αθήνας και να ψηφίσει νόμο με βάση τον οποίον όποιος πολίτης ή πολιτικός συκοφαντεί και οι κατηγορίες του δεν αποδεικνύονται τότε η τιμωρία θα πρέπει να περιλαμβάνει εξορία (στα πρότυπα του εξοστρακισμού), δήμευση περιουσίας και αφαίρεση πολιτικών δικαιωμάτων.

Η πρόταση του κ. Δημαρά έχει προκαλέσει τεράστια συζήτηση στη Βουλή όχι μόνο για την ουσία της αλλά και για τον πολιτικό αντίκτυπό της καθώς ο κ. Δημαράς, ο οποίος είναι μέλος της Κ.Ο των ΑΝ.ΕΛ επέλεξε αυτό τον τρόπο για να αδειάσει τον κ. Σκουρλέτη, λίγες μόνο ώρες μετά από την απόφαση του Πάνου Καμμένου να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

Κερδισμένος ο Καμμένος από την συμφωνία με τον Τσίπρα

Keywords
Τυχαία Θέματα