Εξιτήριο πήραν οι δύο πιλότοι του F-16 από το 251 ΓΝΑ

Εξιτήριο πήραν πριν λίγες ώρες από το 251 ΓΝΑ οι δύο πιλότοι του F-16D Block.52+ (s/n “614”) της 343 Μοίρας, το οποίο εγκατέλειψαν χθες το μεσημέρι, εξαιτίας μηχανικής βλάβης, πάνω από τη θαλάσσια περιοχή βορείως της Γαύδου και νοτίως των κρητικών ακτών, στη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσεως μαζί με άλλα δύο μονοθέσια αεροσκάφη της Μοίρας.

Οι δύο πιλότοι, τους οποίους επισκέφτηκαν χθες και σήμερα το πρωί, εκτός του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Ευάγγελου Τουρνά,

και ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Δένδιας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, χαίρουν άκρας υγείας και πήραν εξιτήριο για το σπίτι τους.

Ενδεικτικό του πολύ ψηλού ηθικού τους αλλά και του ήθους τους είναι και το γεγονός πως ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να λάβουν κάποια ολιγοήμερη άδεια για να ξεκουραστούν, αφού, όπως έλεγαν, «ήταν μία χαρά και δεν είχαν κάτι».

Η επιθυμία τους εισακούστηκε, έτσι θα αναπαυθούν το προσεχές διήμερο και από Δευτέρα πάλι πίσω στη Μοίρα, όπου κατά το αεροπορικό έθιμο, μάλλον θα ξαναπετάξουν μαζί με άλλο διθέσιο αεροσκάφος της Μοίρας.

Όπως σημειώσαμε και χθες, ο Αντισμήναρχος (Ι), της 64ης Σειράς Ιπταμένων της Σχολής Ικάρων, είναι πρώην Διοικητής της Μοίρας με χιλιάδες ώρες πτήσεως στο ενεργητικό του, ο οποίος τώρα υπηρετεί στο επιτελείο της 115 Πτέρυγος Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Σούδας, ενώ ο Υποσμηναγός (Ι), της 81ης Σειράς Ιπταμένων, προέρχεται από αεροπορική οικογένεια, με πατέρα πιλότο, υποδιοικητή Πτέρυγος Μάχης της ΠΑ στο λεκανοπέδιο.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα