Έξι πυρκαγιές μέσα σε ένα μήνα στο Δίστομο

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι του μαρτυρικού Διστόμου εξ αιτίας των διαδοχικών πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει γύρο από την κωμώπολη τον τελευταίο μήνα, γεγονός που εγείρει βάσιμες υποψίες για εμπρησμούς.

Πιο συγκεκριμένα, μόνο σήμερα, πριν λίγη ώρα, είχαμε διπλή απόπειρα της έκτης συνολικά πυρκαγιάς στο Δίστομο, εντός των τελευταίων 30 ημερών και σε λιγότερο από 24 ώρες από την προηγούμενη που έκαψε έναν λόφο!

Η διπλή

σημερινή απόπειρα - καθαρός εμπρησμός κατά την ανεπίσημη άποψη των πυροσβεστών- σημειώθηκε στη βάση του Λόφου του Μαυσωλείου, απέναντι από το σημείο που ξέσπασε και η χθεσινή. Η άμεση ειδοποίηση που έκαναν κάτοικοι, οι οποίοι φοβούνται ότι υπάρχει είτε μανιακός είτε κάποιο οργανωμένο σχέδιο, οδήγησε σε άμεση κατάσβεση των δυο εστιών (σε απόσταση 40 μέτρων, μεταξύ τους!) από το πυροσβεστικό όχημα επιφυλακής.

Οι Διστομίτες εκτιμούς ότι το όλο θέμα ξεπερνά την έγνοια ή απλή περιφρούρηση των κατοίκων και χρειάζεται ενεργοποίηση των αρμόδιων κρατικών αρχών ασφαλείας.

Έξι πυρκαγιές σε 30 ημέρες περιμετρικά του Διστόμου, με απόσταση 500 μέτρων ή ενός χιλιομέτρου, είναι υπερβολικά μεγάλος αριθμός για να είναι απλώ μία σύμπτωση!

Keywords
Τυχαία Θέματα