Ευαρέσκεια του Αντιναυάρχου Αποστολάκη στο «ΘΕΤΙΣ»

Τηρώντας τις ναυτικές μας παραδόσεις, όταν επιτυγχάνεται ένας δύσκολος αντικειμενικός σκοπός και η ανατεθείσα αποστολή έχει ένα αίσιο τέλος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ απέστειλε με σήμα του το “BRAVO ZULU”, δηλ. την πλήρη ευαρέσκιά του, προς τον κυβερνήτη και το πλήρωμα της φραγματοθέτιδος «ΘΕΤΙΣ» του ΠΝ για την επιτυχία στην πρόσφατη και εξαιρετικά δύσκολη και απαιτητική αποστολή της.

Ποια ήταν αυτή; Η ανεύρεση του ναυαγίου του μικρού σκάφους

με τους σωρούς των λαθρομεταναστών του πρόσφατου λυπηρού συμβάντος με τους λαθρομετανάστες στο Φαρμακονήσι, που βυθίστηκε συμπαρασύροντας στο εσωτερικό του αριθμό εξ αυτών. Τότε λοιπόν, δόθηκε εντολή στο «ΘΕΤΙΣ», που ας σημειωθεί ήταν στη ναυπηγική κλίνη για πολύ μεγάλο διάστημα – περίπου 3 χρόνια – και αμέσως μόλις περατώθηκαν οι εργασίες ο κυβερνήτης του και το πλήρωμα είχαν βγει στο Αιγαίο για να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικό πλου, προκειμένου αφενός μεν να διαπιστώσουν ότι τα πάντα στο πλοίο είναι εντάξει, αφετέρου δε και «να δέσουν» μεταξύ τους ως πλήρωμα, κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Ακριβώς τότε λοιπόν, μεσοπέλαγα, τους ήλθε το επείγον σήμα του ΓΕΝ προκειμένου να σπεύσουν στο Φαρμακονήσι και με τα όργανα που διαθέτει να προχωρήσει στον εντοπισμό του βυθισθέντος μικρού σκάφους των λαθρομεταναστών. Κάτι που έγινε, το σκάφος εντοπίστηκε σε βάθος 73 μέτρων, σημαδεύτηκε η περιοχή και στη συνέχεια ανέλαβε δράση η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή (ΜΥΑ/ΛΣ), δύτες της οποίας καταδύθηκαν με ειδικό μείγμα αερίων σε αυτό το βάθος και ανέβασαν τους σωρούς των υπολοίπων λαθρομεταναστών που είχαν εγκλωβιστεί στο ναυάγιο, το οποίο και βιντεοσκόπησαν μέτρο προς μέτρο.

Επομένως, απολύτως λογική και σύμφωνα με τις ναυτικές μας παραδόσεις η αποστολή του σήματος του Αρχηγού με το “BZ”, σύμφωνα με το ναυτικό, φωνητικό, αλφάβητο.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα