Ευάγγελος Βενιζέλος: "Ισχύει ο κανόνας του παραβάν!"

Ευάγγελος Βενιζέλος για όλους και για όλα! Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατά την ομιλία του στη Συντονιστική Γραμματεία της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης μίλησε για τα εσωκομματικά, το συνέδριο, τις πρόωρες εκλογές και τα σενάρια περί... αυτοδυναμίας!

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

είπε στην αρχή της ομιλίας του πως υπάρχουν άνθρωποι που επιμένουν να έχουν λόγο για την παράταξη ενώ εδώ και καιρό έχουν αποχωρήσει: "Δεν έχουμε ανάγκη από εσωστρεφείς διαδικασίες, ούτε από συγκεχυμένα μηνύματα και αβεβαιότητες. Δεν υπάρχουν στα μητρώα, αλλά θεωρούν ότι πρέπει να καθοδηγούν το ΠΑΣΟΚ και να το καταπνίγουν" είπε χαρακτηριστικά. και συνέχισε: "Ε όχι, ισχύει ο κανόνας του παραβάν. Ας μας αφήσουν να κάνουμε τη δουλειά μας, ας αφήσουν την παράταξη να αναπνεύσει".

Αναφορικά με το Συνέδριο του κόμματος υποστήριξε τα εξής: "Τους θέλουμε όλους, αλλά προχωράμε όσοι είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε. Το συνέδριο θα είναι πολιτικό και προγραμματικό, ουσιαστικό, με την επιδίωξη να είναι ένα εθνικό πολιτικό γεγονός, όχι ένα συνέδριο μηχανισμών και συσχετισμών, ένα συνέδριο χωρίς πρακτικές του παρελθόντος".Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε όμως και στις εκλογές! "Εμείς ετοιμαζόμαστε για το συνέδριο, για την οριστική και ασφαλή έξοδο της χώρας, από την κρίση το μνημόνιο και την τρόικα, ετοιμαζόμαστε και για εκλογές", σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε δε ότι δεν υπάρχει περίπτωση αυτοδυναμιών και είπε ότι όμως η Δημοκρατική Παράταξη δεν χρειάζεται να είναι αναγκαστικά μέρος της κυβερνητικής πλειοψηφίας, γιατί "δεν είμαστε παράταξη ελευθερίων πολιτικών ηθών, έτοιμη να μετάσχει σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, με οποιοδήποτε πρόγραμμα. Συνεργαζόμαστε μόνο στη βάση της αλήθειας και της στρατηγικής καθαρότητας και εφόσον μας δώσει ο λαός την εντολή να κάνουμε κάτι τέτοιο".

Keywords
Τυχαία Θέματα