"Έτοιμη για όλα" η κυβέρνηση απέναντι στην Τρόικα

"Έτοιμοι για όλα" δηλώνουν από το Μέγαρο Μαξίμου και την κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα. Με γνώμονα το απαντητικό email των εκπροσώπων των δανειστών που έφτασε στην Αθήνα τις πρώτες ώρες της Τετάρτης στο επιτελείο του πρωθυπουργού επεξεργάζονται την αντιπρόταση της ελληνικής πλευράς. Αυτός είναι και

ο λόγος που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Γκίκα Χαρδούβελη, παρόντος του Γιάννη Βρούτση. Ταυτόχρονα ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος απουσιάζει στις Βρυξέλλες.

Από την ατζέντα της κυβέρνησης δεν έχει φύγει ακόμα η "πολιτική λύση", όπως είχαν αποκαλύψει τα parapolitika.gr από την πρώτη στιγμή που φάνηκε στον ορίζοντα το αδιέξοδο με την Τρόικα. Σε αυτήν την κατεύθυνση ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται σε επικοινωνία με ξένους ηγέτες, ενημερώνοντάς τους για την πορεία των διαπραγματεύσεων και για τις θέσεις της ελληνικής πλευράς.

Έχοντας ως οδηγό την τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά στο χθεσινό συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου κατά την οποία διαβεβαίωσε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να δεχθεί άλλα επαχθή μέτρα για την ελληνική κοινωνία, η επίσημη γραμμή της κυβέρνησης είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν αποδεκτά περιοριστικά μέτρα που θα έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα για την πορεία της Ελλάδας όπως μείωση συντάξεων, αλλαγές στις 100 δόσεις και αύξηση φορολογίας.

Η λήψη απόφασης πριν την αναχώρηση του Γκίκα Χαρδούβελη για το Eurogroup της Δευτέρας δεν φαίνεται πιθανή παρόλο που από την πλευρά της κυβέρνησης υπήρχε κάποια σχετική αισιοδοξία ενώ σε όλες τις διαπραγματεύσεις θεωρείται πλέον δεδομένη η παράταση της γραμμής στήριξης για έναν ακόμα μήνα σίγουρα, για τεχνικούς λόγους όπως έγινε γνωστό.

Διαβάστε επίσης:

"Κλείνουν το μάτι" στον Αλέξη Τσίπρα οι Βρυξέλλες

Διαψεύδει ο Γιάννης Βρούτσης την μείωση συντάξεων χηρείας

Keywords
Τυχαία Θέματα