Εστία Ελλάδος στην Κύπρο

Υπογράφηκε την Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014, στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου η Συμφωνία για τη λειτουργία της «Εστίας Ελλάδος στην Κύπρο», η οποία αποτελεί Παράρτημα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού. Τη συμφωνία υπέγραψαν η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κα Αίγλη Παντελάκη και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Καθηγητής Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης,.

Σκοπός

του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού είναι η προβολή, διάδοση και καλλιέργεια, κατά συστηματικό τρόπο, του ελληνικού πολιτισμού, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής γλώσσας, μέσα από πολιτιστικές εκδηλώσεις, σεμινάρια επιστημονικού, εκπαιδευτικού ή άλλου περιεχομένου και οποιασδήποτε άλλης μορφής συναφών δραστηριοτήτων.

Η «Εστία Ελλάδος στην Κύπρο», η οποία θα έχει ως στόχο της την από κοινού με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού της Ελλάδος προώθηση, εντός και εκτός Κύπρου, του ελληνικού πολιτισμού, θα στεγάζεται στο κτίριο του Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών.

Στην τελετή υπογραφής παρέστη, επίσης, η πρώην Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, κα Κλαίρη Αγγελίδου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εστίας Ελλάδος στην Κύπρο, με πρωτοβουλία της οποίας ξεκίνησε η προσπάθεια αυτή το 1996 και ολοκληρώθηκε με την υπογραφή της σημερινής Συμφωνίας.

Διαβάστε επίσης:

Λουκέτο στο συναυλιακό χώρο "Stage Volume 1" στο Μοναστηράκι

Δέκα αιώνες μπροστά το ψηφιδωτό της Αμφίπολης!

Κατερίνα Περιστέρη για το ψηφιδωτό: "Δεν χόρταινα να το κοιτάζω"

Το "μπλε" της Αμφίπολης: Ένα πανάκριβο υλικό που υπάρχει και στο θεό Άμμων- Ρα της Αιγύπτου

Απρόσμενοι σύμμαχοι της επιστροφής των Μαρμάρων

Keywords
Τυχαία Θέματα