Ερωτηματικά για τη λειτουργία των ΙΕΚ Ξυνή

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Πλήθος ερωτημάτων γεννά η παράλογη στάση των δημοσίων αρχών απέναντι σε συστηματικώς φοροδιαφεύγοντες , εν προκειμένω στην γνωστή οικογένεια Ξυνή που επί δεκαετίες κυριαρχεί στον κλάδο των ΙΕΚ .Την τελευταία τετραετία παρότι αντιμετωπίζει κακουργηματικές κατηγορίες εξακολουθεί να δραστηριοποιείται στην ιδιωτική εκπαίδευση ως να μη συμβαίνει τίποτα.

Μετά τις προ έτους αποκαλύψεις της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» για τις …δραστηριότητες του εκπαιδευτικού ομίλου ΞΥΝΗ

, η αντιεισαγγελέας Εφετών Π. Παπανδρέου σε πόρισμα - καταπέλτη που συνέταξε σημειώνει ότι οι κατηγορούμενοι «οικογενειακώς εξέδιδαν πλαστά πιστοποιητικά φορολογικά και ασφαλιστικής ενημερότητας , εισπράττοντας επιδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ».

Μάλιστα δε τονίζει πως τελούσαν τις κακουργηματικές τους ενέργειες συστηματικώς και κατ΄ εξακολούθηση. «Η ως άνω φορολογική και ασφαλιστική συμπεριφορά των κατηγορουμένων καταδεικνύει πρόσωπα που δεν έχουν καμία φορολογική συνείδηση, εκδηλώνοντας σαφή έλλειψη σεβασμού προς τους φορολογικούς νόμους του κράτους, αλλά και πρόσωπα που επιδεικνύουν παντελή αδιαφορία για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις τους δια της μη εμπρόθεσμης καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών…». Η κ. Παπανδρέου κάνει λόγο και για λειτουργία off shore εταιριών από τον εκπαιδευτικό όμιλο, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα