"Ερείπια" οι συγγενείς επιβατών του Boeing (ΦΩΤΟ)

Σκηνές υστερίας σημειώθηκαν στο ξενοδοχείο του Πεκίνου όπου έχουν καταλύσει πολλοί από τους συγγενείς των 153 κινέζων επιβατών της μοιραίας πτήσης της Malaysia Airlines, μετά την επίσημη ενημέρωση της εταιρείας και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ραζάκ.
Άνθρωποι έκλαιγαν, θρηνούσαν και κάποιοι λιποθύμησαν. Μια γυναίκα φώναξε: «Δεν είναι δυνατόν, δεν είναι δυνατόν».
Ένας ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters ανέφερε ότι είδε να μεταφέρουν με φορεία τουλάχιστον 4 ανθρώπους.

Οι δηλώσεις του

Ράζακ έγιναν την ώρα που ένα αυστραλιανό πλοίο βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου φέρονται να εντοπίστηκαν συντρίμμια του Μπόινγκ, σε μια περιοχή 2.500 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Περθ σε νότιες υποαρκτικές θάλασσας, που είναι ένα από τα πιο απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη.
Τα αντικείμενα έχουν περιγραφεί ως «γκρι ή πράσινα στρογγυλά αντικείμενα» και «ένα πορτοκαλί ορθογώνιο αντικείμενο», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ, προσθέτοντας ότι τρία αεροπλάνα βρίσκονται επίσης καθοδόν προς την απομακρυσμένη περιοχή.
Η πτήση MH370 της Malaysia Airlines εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου, περίπου μία ώρα αφού απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ με κατεύθυνση το Πεκίνο. Στο αεροπλάνο επέβαιναν 227 επιβάτες και 12 μέλη πληρώματος.
Παράλληλα, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι ζητεί από τη Μαλαισία να δώσει όλες τις πληροφορίες και τα στοιχεία που διαθέτει για το Μπόινγκ μετά την ανακοίνωση του μαλαισιανού πρωθυπουργού.
«Η Κίνα έχει ήδη ενημερωθεί από τη Μαλαισία για την ανακοίνωση και της δίνουμε μεγάλη προσοχή», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.
«Η Κίνα έχει ήδη ζητήσει από τη Μαλαισία να της προσφέρει επιπλέον πληροφορίες και στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ενώ σημειώνεται ότι το Πεκίνο ελπίζει να συνεχιστούν οι επιχειρήσεις αναζήτησης του αεροσκάφους.

Keywords
Τυχαία Θέματα