Επιβεβαιώθηκε! O συγκυβερνήτης έριξε το αεροσκάφος στη Γαλλία

Άφωνη παρακολουθεί η κοινή γνώμη τη δραματική τροπή που παίρνει η υπόθεση με τη συντριβή του Airbus της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις.

Ο συγκυβερνήτης ξεκίνησε ηθελημένα τη διαδικασία καθόδου του αεροσκάφους, έχοντας κλειδώσει έξω από το πιλοτήριο τον κυβερνήτηΣύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο συγκυβερνήτης κλειδώθηκε στο πιλοτήριο και ενεργοποίησε το σύστημα καθόδου του αεροσκάφους.

Aυτός
είναι ο συγκυβερνήτης που έριξε το αεροσκάφος της Germanwings

Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες του πιλότου να μπει μέσα στο cockpit, ο συγκυβερνήτης δεν άνοιξε την πόρτα και δεν απάντησε ποτέ στην επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου. Ουσιαστικά, ο εισαγγελέας έκανε λόγο για οικειοθελή απόφαση του δεύτερου κατά σειρά χειριστή να μην επιτρέψει την πρόσβαση άλλων στο πιλοτήριο.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σ' ένα περιστατικό που σημειώθηκε στην αρχή της πτήσης όταν ο κυβερνήτης ενημερώνει τον συγκυβερνήτη για την πορεία την οποία θα ακολουθήσει το αεροσκάφος. Ειδικότερα, ο συγκυβερνήτης δεν ζήτησε περισσότερες λεπτομέρειες για το δρομολόγιο, εξέλιξη που δείχνει ότι ήταν αποφασισμένος.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πρόσθεσε πως βάσει των δεδομένων από το «μαύρο κουτί», τόσο το πλήρωμα όσο και οι επιβάτες είχαν λάβει γνώση της τραγικής κατάστασης, καθώς ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν από τη συντριβή, ακούγονται κραυγές απόγνωσης.

Διαβάστε επίσης:

Τι αποκαλύπτουν τα πρώτα στοιχεία του "μαύρου κουτιού" του μοιραίου Airbus (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Σοκ από τις αποκαλύψεις για την τραγωδία του Airbus

Aυτή είναι η λίστα με όλα τα ονόματα των επιβατών του Airbus

Σοκ: Για αυτοκτονία του πιλότου κάνουν λόγο οι ερευνητές

Μικρή εμπειρία στις πτήσεις είχε ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus

Δεν είναι η πρώτη φορά που πιλότος κλειδώνεται έξω από το πιλοτήριο

Keywords
Τυχαία Θέματα