Επίθεση της κυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ για το "ντου" στα Πανεπιστήμια

Δεν λέει να κοπάσει η ένταση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή την είσοδο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα και από την απόφαση του πρύτανη να γίνεται έλεγχος των εισερχομένων στην πρυτανεία.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ,

χωρίς πάντως να κατονομάσει τους βουλευτές λέγοντας ότι το πανεπιστήμιο δεν είναι ξέφραγο αμπέλι για να μπαίνει και να βγαίνει ο καθένας όποτε και όταν θέλει.

Ακούγοντας μάλιστα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν περί ανησυχίας συνέχισε: "Δεν μπορείτε να μπαίνετε όπου εσείς θέλετε επειδή τάχα ανησυχείτε. Ανήσυχους έλεγαν τους τραμπούκους. Εσείς είστε σοβαροί άνθρωποι. Είστε βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο πρύτανης πήρε την απόφαση να γίνεται έλεγχος μόνο στη πρυτανεία που παλιότερα είχαν καεί πίνακες και είχε προκληθεί και άλλες καταστροφές".

Ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε ότι το θέμα της ασφάλειας και της καθαριότητας των ΑΕΙ εμπίπτει στο αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων. Ζήτησε δε να πέσουν οι τόνοι για να έχουμε ένα εκπαιδευτικό έτος χωρίς προβλήματα.

Ανάλογη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε όμως και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Λυκουρέντζος ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει επιδείξει στο παρελθόν ανοχή σε πρακτικές κουκουλοφόρων και εμπρησμών: «Όλοι ξέρουν ποιοι είναι οι πυρπολητές των πανεπιστημίων και ποιοι κτίζουν τις πόρτες των πρυτάνεων. Πρέπει να τελειώσουν αυτές οι εικόνες ντροπής που παραπέμπουν σε νονούς» είπε ο κ. Λυκουρέντζος προκαλώντας την έντονη διαμαρτυρία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα βέλη του στον ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε και ο Κώστας Σκρέκας της Ν.Δ «Θέλετε να μεταβάλετε τη χώρα σε μπάτε σκύλοι αλέστε, αλλά εμείς δεν θα σας αφήσουμε να μας οδηγήσετε σε αναρχία» είπε προσθέτοντας πως όταν οι φοιτητές έχαναν τα εξάμηνα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε θέση.

Απάντηση στην κυβερνητική επίθεση έδωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου (μια εκ των βουλευτών που πήγε στην πρυτανεία) η οποία καταδίκασε την συμπεριφορά του πρύτανη κ. Φορτσάκη λέγοντας «Αυτές οι δηλώσεις είναι απαράδεκτες και ανήκουν σε άλλες εποχές που θέλουμε να ξεχάσουμε» δήλωσε, αξιώνοντας από τον πρύτανη να ζητήσει συγνώμη. «Πήγαμε για να συμβάλουμε στις επίλυση του θέματος. Ούτε κουκούλες φοράμε, ούτε αντισυνταγματική συμπεριφορά επιδεικνύουμε» σημείωσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα