Επιθεώρηση Ρώσων αξιολογητών στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα

Επιθεώρηση στην Ελλάδα από τριμελή ομάδα αξιολογητών από τη Ρωσική Ομοσπονδία, σε εφαρμογή του Κειμένου Βιέννης 2011, πραγματοποιήθηκε στις 3 του μηνός και έγινε σήμερα γνωστή από το ΓΕΕΘΑ.

Οι αξιολογήσεις αυτές πραγματοποιούνται σε ενεργές μονάδες και σχηματισμούς του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας, δηλ. εξαιρε΄τιται το Πολεμικό Ναυτικό, των κρατών-μελών του Οργανισμού Ασφαλείας

– Συνεργασίας στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Στην περίπτωση αυτή η ομάδα των Ρώσων αξιολογητών επισκέφθηκε την 114 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας, όπου έγιναν δεκτοί από τον Διοικητή της Μονάδος Σμήναρχο (Ι) Γ.Σαββόπουλο και τους επιτελείς του.

Σημειώνεται ότι το «Κείμενο της Βιέννης 2011» είναι ένα, πολιτικά, δεσμευτικό έγγραφο το οποίο συνιστά ένα διευρυμένο κατάλογο «Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και Ασφάλειας» (ΜΟΕΑ). Συμφώνως με αυτό, στο κείμενο της Βιέννης 2011, «προβλέπονται επισκέψεις επιθεωρητών, με σκοπό την επαλήθευση των ετησίων στοιχείων που περιλαμβάνουν την διεξαγωγή στρατιωτικών δραστηριοτήτων εντός των ορίων καθορισμένης περιοχής και τα οποία ανταλλάσσουν οι συμβαλλόμενες χώρες», όπως σημειώνεται σχετικώς από το ΓΕΕΘΑ.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα