Επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΝ σε Αμπού Ντάμπι και Κίνα

Το Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και την Κίνα θα επισκεφτεί ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης για διαφορετικούς λόγους και ανταποκρινόμενος σε επίσημες σχετικές προσκλήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αρχηγός αύριο 6 Νοεμβρίου θα είναι εκ των ομιλητών της ετήσιας συνόδου των Αρχηγών Πολεμικών Ναυτικών των κρατών του Κόλπου με την επωνυμία “Gulf Naval Commanders Conference 2013”. Εκεί θα απευθύνει ομιλία προς τους συνέδρους με θέμα «Οι Ρόλοι του Ναυτικού

σε ένα Νέο Θαλάσσιο Περιβάλλον Ασφαλείας – Απαιτούμενες Δυνατότητες. Στο συγκεκριμένο συνέδριο που πραγματοποιείται στο Αμπού Ντάμπι υπό την αιγίδα των Ναυτικών Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, συμμετέχουν Αρχηγοί Πολεμικών Ναυτικών, όχι μόνο από την περιοχή του Κόλπου αλλά και από όλο τον κόσμο, δίδοντας έτσι την ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Από την επομένη Πέμπτη 7 του μηνός έως και τις 11 του μηνός, ο Α/ΓΕΝ θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κίνα, ανταποκρινόμενος σε σχετική επίσημη πρόσκληση του Αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού της Κίνας, Ναυάρχου Wu Shengli, όπου στο πλαίσιο της εκεί επισκέψεώς του θα επισκεφτεί ναυστάθμους και ναυτικές εγκαταστάσεις του Κινεζικού Ναυτικού, που – ως γνωστόν – είναι η ανερχόμενη δύναμη στην Άπω Ανατολή, ιδιαιτέρως δε στην στρατηγικής σημασίας για την παγκόσμια ναυτιλία, περιοχή της Κίτρινης θάλασσας.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα