Επίδομα θέρμανσης: Περισσότερες από 9.000 αιτήσεις σε 3 ώρες

Την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής του TAXIS, όπου θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για τη χορήγηση επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ενώ κατά τις τρεις πρώτες ώρες υποβλήθηκαν 9.000 αιτήσεις.

Το επίδομα χορηγείται σε φυσικά πρόσωπα, που πληρούν τα κριτήρια χορήγησης

και αφορά αγορές πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, που πραγματοποιούνται από 15 Οκτωβρίου μέχρι και 30 Απριλίου κάθε έτους. Η σχετική αίτηση υποβάλλεται μέχρι 30 Μαΐου κάθε έτους.

Ποσό που ισούται με το 25% του συνολικού δικαιούμενου ποσού του επιδόματος θέρμανσης, προκαταβάλλεται άπαξ ανά περίοδο χορήγησης, κατ' επιλογή του δικαιούχου, που αποτυπώνεται στην αίτησή του.

Υπενθυμίζεται ότι στην αίτηση των δικαιούχων για το επίδομα θα πρέπει να αναγράφονται ο ΑΦΜ, το ονοματεπώνυμο και ο αριθμός προστατευόμενων τέκνων, ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) και ονοματεπώνυμο 1ου δικαιούχου, ο αριθμός παροχής ρεύματος κύριας κατοικίας, διεύθυνση, τετραγωνικά, αν η κατοικία είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη, ο ΑΦΜ του εκμισθωτή ή του δωρεάν παραχωρούντος, ένδειξη αν πρόκειται για πολυκατοικία, στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός κινητού ή και σταθερού τηλεφώνου).

Δικαίωμα επιδόματος θέρμανσης έχουν οι ακόλουθες κατηγορίες φορολογούμενων:

· 'Αγαμοι με εισόδημα έως 30.000 ευρώ και έγγαμοι με εισόδημα έως 40.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί ( 43.000 ευρώ για οικογένεια με ένα παιδί και 46.000 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά).

· Οι άγαμοι χάνουν το επίδομα αν έχουν περιουσία άνω των 200.000 ευρώ, ενώ οι έγγαμοι αν το άθροισμα των ακινήτων τους ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.

· Δεν δικαιούται επίδομα θέρμανσης όποιος έχει αυτοκίνητο με κινητήρα άνω των 3.000 κυβικών εκατοστών.

· Στα 120 τετραγωνικά μέτρα ανέρχεται η μέγιστη επιφάνεια του ακινήτου για την οποία μπορεί να επιδοτηθεί κάποιος φορολογούμενος.

Διαβάστε επίσης:

Απο σήμερα οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Τι να προσέχετε στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης

Από σήμερα στην αγορά το φθηνότερο πετρέλαιο

Keywords
Τυχαία Θέματα