Επιχείρηση κατευνασμού των αγορών από τον Γιάννη Δραγασάκη

Αναμενόμενες χαρακτήρισε τις αναταράξεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, αμέσως μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει των επισκέψεων του προέδρου του ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς αύριο Πέμπτη και του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ την Παρασκευή. Τόνισε πως αυτό συμβαίνει με την αλλαγή κάθε κυβέρνησης, ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο που θα παρουσιάσει

στους ευρωπαίους εταίρους και θα γίνει διάλογος χωρίς «εκβιασμούς και τσαμπουκάδες».

«Το πολιτικό κλιμα που εισπράττουμε από την Ευρώπη είναι θετικό» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Δραγασάκης και συμπλήρωσε ότι το μνημόνιο έχει λήξει, αλλά η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα νέο πρόγραμμα που θα το υποβάλλει στους εταίρους και θα ζητήσει να υπάρξει μια περίοδος διαβούλευσης, στη διάρκεια της οποίας θα υπάρξει κάλυψη τυχόν χρηματοδοτικής ανάγκης.

Σε ότι αφορά στη συνάντηση της Παρασκευής με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισήμανε ότι «θα του παρουσιάσουμε τις θέσεις μας για το πώς η Ελλάδα θα βγει από το αδιέξοδο καθώς και πως θα απεμπλακεί η Ευρώπη από αυτή την κατάσταση».

«Η Ελλάδα από την Κυριακή είναι μια χώρα με τη δική της γνώμη και άποψη, όπως έχουν και οι άλλες χώρες και γι' αυτό μιλάμε για διαβούλευση. Ούτε τσαμπουκάδες ούτε αμοιβαίοι εκβιασμοί» είπε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις τράπεζες, ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι το κράτος θα ασκήσει τα δικαιώματά του αλλά δεν θα θίξει τα συμφέροντα των ιδιωτών μετόχων. «Στόχος της κυβέρνησης είναι η ενδυνάμωση των Τραπεζών. Όλα θα γίνουν με δημόσια διαβούλευση» είπε.
«Μελημα της κυβέρνησης η εύρυθμη λειτουργία των τραπεζών και η άνοδος της μετοχικής τους αξίας» είπε για τη μεγάλη πτώση των μετοχών των τραπεζών σήμερα στο χρηματιστήριο. «Κατά τα τελευταία χρόνια είχαμε πολλά κραχ και στο Χρηματιστήριο και στην κοινωνία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο αλλαγών στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών, είπε πως εφόσον υπάρξει ανάγκη αλλαγών, δεν θα υπάρξει καμία αιφνιδιαστική κίνηση και όλα θα γίνουν με δημόσια διαβούλευση και σεβασμό τους ιδιώτες μετόχους. Γνωστοποίηση πως ήδη έχει κλειστεί ραντεβού την Παρασκευή με τους μετόχους της Eurobank.

Σε ερώτηση για τις επενδύσεις που σχετίζονται με ιδιωτικοποιήσεις οι οποίες δεν θα προχωρήσουν, απάντησε: «Όσοι επενδυτές είχαν επενδύσει σε αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις είναι λογικό να αλλάζουν τα σχέδιά τους» και τόνισε ότι η Ελλάδα δεν είναι η χώρα της μιζέριας, αλλά μια χώρα στην οποία υπάρχουν πολλές δυνατότητες για επενδύσεις.

Σε ερώτηση για την εξαγγελία περί χορήγησης δωρεάν ρεύματος σε αδύναμους οικονομικά πολίτες, είπε ότι δεν θα επιβαρυνθούν οι επιχειρήσεις από το μέτρο αυτό.
Τέλος ανάφερε ότι οι δυο υπουργοί, Οικονομικών και Οικονομίας, είναι στη διάθεση των επενδυτών για να μην παραπλανηθούν από παραπληροφόρηση ή από κάποιους που πληροφορούν με ιδιοτελή κίνητρα.
Η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς θα πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι στις 2.30 στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ την Παρασκευή ο κ. Σουλτς θα συναντηθεί στο Βερολίνο με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ

Keywords
Τυχαία Θέματα