Έπιασε δουλειά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Την πρώτη του συνάντηση ως Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων πραγματοποίησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και αυτή ήταν με Έλληνα υπουργό, τον Βασίλη Κικίλια. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Κατεχάκη όπου ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως υποδέχθηκε τον Επίτροπο με τους δύο άνδρες να συνδέει και η Α' Αθήνας αφού και οι δύο εκλέγονται εκεί με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να αποχωρεί αφήνοντας ένα μεγάλο

κενό σε επίπεδο ψηφοφόρων.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι η Ελλάδα τηρεί και θα συνεχίσει να τηρεί το σύνολο των ευρωπαϊκών της δεσμεύσεων αναφορικά με τα θέματα της παράνομης μετανάστευσης. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλο το οικονομικό βάρος που προκαλεί η Συμφωνία του Δουβλίνο ΙΙΙ, τονίζοντας ότι η παράνομη μετανάστευση συνδέεται και με τα μεγάλα προβλήματα, που σχετίζονται με το εμπόριο όπλων, ναρκωτικών, trafficking, αλλά και τις σύγχρονες μορφές εγκλήματος που ανακύπτουν από τις εξτρεμιστικές και θρησκευτικές οργανώσεις.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Υπουργό και την Πολιτική και τη Φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας για την εγκαρδιότητα, με την οποία πραγματοποιήθηκε η σημερινή μας συνάντηση.

Είναι πράγματι η πρώτη μου αποστολή σε χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα της αρμοδιότητάς μου. Πρώτη διμερής, γιατί προηγήθηκε όπως γνωρίζετε η συμμετοχή μου στους G-6 που έγινε στο Παρίσι.

Η σημερινή μας συνάντηση ήταν πολύ ουσιαστική.

Είχαμε μία ευρύτατη ανταλλαγή απόψεων και θέσεων σε θέματα που αφορούν τη μετανάστευση. Γνωρίζετε πολύ καλά, ότι το ζήτημα αυτό απασχολεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια την Ευρώπη. Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο τοπίο. Η μετανάστευση μαζί με την οικονομία είναι τα σοβαρότερα ζητήματα, που έχει να αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και η Ευρώπη γενικότερα.

Διαβάστε επίσης:

Οριοθετεί ΑΟΖ η Ελλάδα με την Κύπρο και την Αίγυπτο

Δικαίωση για την Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου στο δικαστήριο

Ακόμα "ψάχνεται" ο Δένδιας στη νέα του θέση

Το μυστικό... χαρμάνι του Θεοδωράκη στον Αυστραλό πρέσβη

Προβάδισμα 6,1% του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Metron για τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα