Επεισοδιακά ξεκίνησε η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας

Με νεύρα ξεκίνησε η διαδικασία συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης καθώς οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής έθεσαν θέμα εγκυρότητας της ψηφοφορίας λόγω της απαγόρευσης στους τρεις προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να ψηφίσουν την Κυριακή μολονότι δεν έχουν απωλέσει τα πολιτικά τους δικαιώματα."Έχετε

ανάγει τον εισαγγελέα του Κορυδαλλού σε ρυθμιστή της Πολιτείας. Θεωρούμε υπεύθυνους τον Σαμαρά και εσάς προσωπικά που δεν έχετε φροντίσει να ρυθμίσετε το θέμα, Αφήστε τους συναγωνιστές να ψηφίσουν" είπε χρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χ.Α Αρτέμης Ματθαιόπουλος στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η απάντηση του Προέδρου της Βουλής ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ προέβλεψε το αποτέλεσμα της Κυριακής υποστηρίζοντας ότι με βάση όσα έχουν ακουστεί και με τις μέχρι σήμερα τοποθετήσεις των κομμάτων, η απουσία των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής δεν θα επηρρεάσει το αποτέλεσμα. "Το ζήτημα μας απασχόλησε. Γίνεται όμως ό,τι ορίζει ο νόμος και ο Κανονισμός. Δεν μπορεί η Ολομέλεια να πάρει καμιά τέτοια απόφαση και να επιτρέψει στους τρεις βουλευτές να ε΄ρθουν να ψηφίσουν.Σε ένα κράτος δικαίου οι τρεις εξουσίες έχουν την ανεξαρτησία τους. Σύμφωνα με όσα έχουν ακουστεί πάντως -θα δούμε και πως θα τοποθετηθούν τα κόμματα- τεκμαίρεται ότι το ζήτημα να επηρεάσει η απουσία των τριών το αποτέλεσμα δεν μας απασχολεί. Το προεδρείο κρίνει ότι μπορεί να προχωρήσει" είπε ο Μεϊμαράκης και κάπου εκεί τελείωσε η συζήτηση.

Ι.Δ

Keywords
Τυχαία Θέματα