Επαφές µε µενού την ακυβερνησία

Eκτός από τη φύση, και η πολιτική απεχθάνεται τα κενά. Ως εκ τούτου, η χώρα δεν πρόκειται να µείνει ακυβέρνητη, παρά τις προβαλλόµενες πολιτικές διαφορές ανάµεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους άλλους ισχυρούς παράγοντες, που προέρχονται από τον πάλαι ποτέ ισχυρό δικοµµατισµό. Στον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.∆ υπάρχει η κατηγορία των «συνεννοήσιµων» πολιτικών, που συνήθως απολαµβάνουν τον σεβασµό και

την εµπιστοσύνη της επιχειρηµατικής και µιντιακής ελίτ. Καλοί συστηµικοί παίκτες, που δεν φηµίζονται για επιπόλαιο ροµαντισµό και ιδεολογικές αγκυλώσεις στα όρια της εµµονής. Αυτή την περίοδο, οι «συνεννοήσιµοι» της πολιτικής πιάτσας δεν εφησυχάζουν. Συζητούν και εξετάζουν όλες τις εναλλακτικές, για να µην περιέλθει η χώρα σε ακυβερνησία µετά από εκλογές. Ακόµη και στην υποθετική περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόµµα στις εθνικές εκλογές και ο Αλέξης Τσίπρας δεν µπορεί να βρει συµµάχους για να σχηµατίσει κυβέρνηση, υπάρχουν άλλα πρόσωπα για να συµβάλουν στην αποφυγή µιας νέας εκλογικής περιπέτειας. Οπως ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ. ∆ραγασάκης, ο οποίος, σύµφωνα µε καλά πληροφορηµένες πηγές, εργάζεται για το plan B του ΣΥΡΙΖΑ στο σενάριο της ακυβερνησίας.

Ο Γ. ∆ραγασάκης δεν είναι µόνο άνθρωπος που εξωραΐζει την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ λόγω των επικίνδυνων θέσεων του «Αριστερού Ρεύµατος» και του Π. Λαφαζάνη, αλλά και «λογικός» συνοµιλητής µε το «ανθρωποσύστηµα» δύο πρώην πρωθυπουργών, που εσχάτως παρεµβαίνουν ανοιχτά στις εξελίξεις. Του Κ. Σηµίτη και του Κ. Μητσοτάκη. Τις ανησυχίες του µε το περιβάλλον Σηµίτη τις µοιράζεται στο «καφενείο» της οδού Λουκιανού µε τον επιστήθιο φίλο του Τάσο Γιαννίτση, ο οποίος επίσης έχει επιστρέψει δυναµικά στο πολιτικό προσκήνιο.

Μεγαλόψυχος ο ∆ηµήτρης!

Η σύγκρουση µεταξύ Βενιζέλου και Αβραµόπουλου (φωτ.) έγινε προσπάθεια να εκτονωθεί µε προσωπική παρέµβαση του Αντώνη Σαµαρά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός, αντί να κάνει ο ίδιος το σπασµένο τηλέφωνο, φέρεται να ζήτησε να επικοινωνήσουν µεταξύ τους και να τα βρουν. Ως συνήθως, εκείνος που έκανε τον δύσκολο ήταν ο Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος δύσκολα ρίχνει τα µούτρα του. Ακόµη και αν έχει άδικο, δεν αποδέχεται εύκολα το δίκιο του άλλου. Ο Αβραµόπουλος, από την άλλη, είναι πιο µεγαλόψυχος. ∆εν κάνει σαν µικρό παιδί που του πήραν το παιχνίδι και γκρινιάζει..!

Στα αζήτητα...

Κάποια µέλη της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ αναζητούν τον γενικό διευθυντή του Κινήµατος, Νίκο Σαλαγιάννη (φωτ.), για να µάθουν τι απέγινε το περίφηµο πόρισµα που έβγαλαν οι ορκωτοί λογιστές µετά τον έλεγχο που έκαναν στα οικονοµικά της Χαριλάου Τρικούπη. Μάταια όµως προσπαθούν να πληροφορηθούν πότε θα δοθεί αυτό στη δηµοσιότητα, γιατί απ’ ό,τι φαίνεται υπάρχει άνωθεν εντολή να κρατηθεί στο συρτάρι. Και φυσικά κανενός µέλους του Πολιτικού Συµβουλίου δεν ιδρώνει το αφτί για να πιέσει προς την αποκάλυψή του.

Αλήθεια, τι άποψη έχουν για τα Ναυπηγεία Σκαραµαγκά οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης και Γιάννης Ραγκούσης;

Σιγά, µαντάµ...

Προ ηµερών, κάτω από τα γάργαρα νερά του «καταρράκτη» της πισίνας γνωστού γυµναστηρίου των Αθηνών, δύο επώνυµες κυρίες λίγο έλειψαν να πνίξουν η µία την άλλη. Σύµφωνα µε αυτόπτη µάρτυρα, πρωταγωνίστριες στη µάχη του «καταρράκτη», που ενδείκνυται για την αντιµετώπιση των αρθριτικών και του αυχενικού, ήταν η πρώην αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Καρακλιούµη, και η γνωστή δηµοσιογράφος-καθηγήτρια Αννα Παναγιωταρέα. Η πρώτη απολάµβανε αµέριµνη τα ευεργετικά χτυπήµατα του νερού, όταν ξαφνικά ένιωσε ένα σπρώξιµο στην πλάτη, που συνοδευόταν από την ακόλουθη εντολή: «Φύγε από εκεί, θα κάνω εγώ». Αιφνιδιασµένη η Καρακλιούµη, λες και δέχτηκε επίθεση από καρχαρία, το µόνο που κατάφερε να ψελλίσει ήταν «σιγά, µαντάµ. Φαίνεται πως η ευγένεια έχει εκλείψει».

Φτάνει πια!

Οταν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Β. Πολύδωρας, άκουσε τον γενικό γραµµατέα του Υπουργικού Συµβουλίου, Τάκη Μπαλτάκο, να χαρακτηρίζει µελανή σελίδα της ελληνικής ιστορίας την παρουσία της τρόικας στην Ελλάδα, θέλησε να τον καλωσορίσει στο «αντιµνηµονιακό» κλαµπ. Και αυτό γιατί -όπως λέει- τόσο καιρό που ο ίδιος έβγαινε σαν µοναχικός λύκος µέσα από τη σπηλιά του και φώναζε «φτάνει πια, ένας λαός πεθαίνει, δεν µπορούµε να πληρώσουµε άλλο», κάποιοι τον έλεγαν τρελό.

Νεύρα µε Αλέξη...

Η Λούκα Κατσέλη έχει αρχίσει και εκνευρίζεται από την επαµφοτερίζουσα στάση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ απέναντί της. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σχέσεις της µε τον Αλέξη Τσίπρα έχουν κλονιστεί επειδή κάνει δύο βήµατα πίσω κάθε φορά που τον µαλώνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης για τα ανοίγµατα προς τις ΠΑΣΟΚογενείς δυνάµεις. Εδώ που τα λέµε, ο Λαφαζάνης έχει µεγαλύτερη δύναµη στην κοινωνική βάση του ΣΥΡΙΖΑ από την εκλογική προίκα που υπόσχεται να φέρει στην Κουµουνδούρου η Λούκα.

Ποιοι, θέλω να ξέρω ποιοι...

Καλό θα είναι όσοι πολιτικοί σταθµεύουν διαδοχικά σε φυλασσόµενα κτίρια της Κηφισίας προκειµένου να λάβουν οδηγίες καλής συµπεριφοράς να µην παραµυθιάζονται από υποσχέσεις, που ικανοποιούν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Και ο Ιωαννίδης κάποτε έτσι την πάτησε και χρεώθηκε την τραγωδία της Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα