Ενθουσιασμένος και με τον Σαμαρά ο Κινέζος πρωθυπουργός

Την έντονη φιλική του διάθεση προς τον κ. Σαμαρά δείχνει σε κάθε στιγμή ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ ο οποίος απολαμβάνει στην πράξη την περίφημη ελληνική φιλοξενία. Ο ίδιος λέει στους συνεργάτες του ότι είναι η πρώτη φορά που αισθάνεται τόσο όμορφα σε επίσημη επίσκεψη και μάλιστα σε μία χώρα που άνοιξε τα φώτα του πολιτισμού στον κόσμο. Αλλά και ο πρωθυπουργός θέλει να είναι δίπλα σε κάθε επίσκεψη του ομολόγου του στην Ελλάδα.

Μπορεί να μην το ξέρουν πολλοί, αλλά οι Κινέζοι τρέφουν βαθιά εκτίμηση για τους Έλληνες και την ιστορία τους και γνωρίζουν τα πάντα για την συμβολή του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού στην παγκόσμια ιστορία, στην ιατρική , τον αθλητισμό, τις επιστήμες, το θέατρο, τις τέχνες κλπ. Και επειδή οι ίδιοι έχουν ανάλογη ιστορία , εκ πεποιθήσεως βρίσκονται πιο κοντά σε τέτοιους λαούς ,κάτι που βοηθά και στις συζητήσεις για ...business όπου οι κινέζοι είναι πολύ σκληροί διαπραγματευτές.

Αύριο ο κ. Σαμαράς θα συνοδεύσει τον κ. Κετσιάνγκ στην Κρήτη όπου ο κινέζος θα γευτεί και την επίσης περίφημη κρητική φιλοξενία.

Keywords
Τυχαία Θέματα