Εννιάχρονη, αναίσθητη από αλκοόλ στην Σλοβενία!

Ανησυχία επικρατεί στη Σλοβενία για την κατάχρηση του αλκοόλ μεταξύ ανηλίκων.

Κάθε χρόνο η Παιδιατρική Κλινική στη Λιουμπλιάνα δέχεται περίπου 100 παιδιά με δηλητηρίαση από αλκοόλ και η μικρότερης ηλικίας ασθενής, ένα κορίτσι, μόλις εννέα ετών μεταφέρθηκε ξημερώματα χωρίς τις αισθήσεις του.

Στοιχεία για τις διαστάσεις του προβλήματος παρουσίασαν στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη σλοβενική πρωτεύουσα εκπρόσωποι του τομέα της υγείας και μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Πριν από δύο χρόνια

ένα βράδυ μετά από συναυλία στο πάρκο Τίβολι της Λιουμπλιάνας οδηγήθηκαν σε σοβαρή κατάσταση στην κλινική 16 νέοι, ανέφερε.

«Η κατανάλωση αλκοόλ από ανήλικους είναι ένα πρόβλημα που δεν πρέπει να υποτιμάται από τους γονείς» ανέφερε ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής προσθέτοντας ότι κάποιες φορές γονείς καλούνται στα επείγοντα περιστατικά όπου μεταφέρονται τα παιδιά τους και λένε ότι τα παιδιά απλά διασκέδαζαν και ότι οι γιατροί μεγαλοποιούν τις καταστάσεις.

Ο αλκοολισμός των νέων είναι κοινωνικό πρόβλημα, το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουν οι γονείς, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη συμπεριφορά των παιδιών τους. Είναι τα παιδιά τους και οφείλουν να τα οδηγήσουν υγιή έως την ενηλικίωση, ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα