Ενημέρωση του Αντιναυάρχου Αποστολάκη για την πρόοδο κατασκευής των υποβρυχίωv

Λεπτομερή ενημέρωση επί της προόδου των εργασιών που πραγματοποιούνται στα τέσσερα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονται σε διάφορες φάσεις κατασκευής είχε ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο οποίος ακριβώς για το σκοπό αυτό επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Ναυπηγείων του Σκαραμαγκά.

Εκεί ο Αρχηγός ενημερώθηκε από τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και τους εργαζόμενους των ΕΝΑΕ για την πρόοδο των εργασιών ολοκληρώσεως

των τεσσάρων υποβρυχίων. Των τριών τύπου Type-214 AIP (Air Independence Propulsion), δηλ.των «ΠΙΠΙΝΟΣ», «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» και «ΜΑΤΡΩΖΟΣ», καθώς και το ένα παλαιότερο Type-209/1200, που εκσυγχρονίζεται.

Σύμφωνα με πηγή του ΓΕΝ «Από τις μέχρι σήμερα εργασίες ενεργοποιήσεως των υποβρυχίων και τους ελέγχους που είναι ακόμη σε εξέλιξη, όλα βαίνουν ομαλά σύμφωνα με τον προγραμματισμό. Τα στοιχεία και οι ενδείξεις από την πορεία των εργασιών είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά με αποτέλεσμα να προγραμματίζεται ο αποδεξαμενισμός του Υ/Β ΠΙΠΙΝΟΣ και του Υ/Β ΩΚΕΑΝΟΣ σύντομα».

Σημειώνεται ότι βασική επιδίωξη του ΓΕΝ (και του Αρχηγού του) είναι ως μία ένδειξη «αντιδώρου» προς τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Δημήτρη Αβραμόπουλο για τα όσα σημαντικά αυτός προώθησε επί υπουργίας του για να «ξεμπλοκάρει» το βαλτωμένο ζήτημα των υποβρυχίων, ένα τουλάχιστον από τα δύο προαναφερθέντα υποβρύχια – ο «ΠΙΠΙΝΟΣ» - να βγει από τη δεξαμενή και να ξεκινήσουν οι «εν πλω δοκιμές» αποδοχής από πλευράς του ΠΝ και συνακόλουθα να γίνει η σχετική τελετή, ενώ είναι ακόμα ΥΕΘΑ ο νυν υπουργός.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες σήμερα πληροφορίες η σχετική τελετή για το «ΠΙΠΙΝΟΣ» θα γίνει προς τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ για τις αρχές Οκτωβρίου προγραμματίζεται η αντίστοιχη τελετή για το «ΩΚΕΑΝΟΣ».

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα