Εμφύλιος στην «Ελιά»


Στη μάχη που καλούνται να δώσουν για τις ευρωεκλογές οι υποψήφιοι της «Ελιάς», μόνο ενότητα και αλληλεγγύη δεν υπάρχει ανάμεσά τους. Προ ημερών έγινε μεγάλη φασαρία στον χώρο του ΠΑΣΟΚ με αφορμή μια εκδήλωση που διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο «Κάραβελ» και είχε ως κεντρικούς ομιλητές υποψηφίους που στηρίζει το επιτελείο του Ευ. Βενιζέλου. Δηλαδή τον Κ. Πιερρακάκη, τον Π. Καψή και τον γραμματέα της Νεολαίας, Π. Χρηστίδη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες,

για τη συγκεκριμένη εκδήλωση δεν είχε λάβει γνώση ούτε ο γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, ούτε και πολλοί εκ των συμμετεχόντων στο ψηφοδέλτιο της «Ελιάς», που εξεμάνησαν επειδή θεώρησαν ότι υπάρχει επιλεκτική προώθηση και ενίσχυση προσώπων από τον συνδυασμό της «Ελιάς». Εκείνος, δε, που πήρε ανάποδες στροφές και δημιούργησε ολόκληρο θέμα ήταν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Ν. Μπίστης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για την άνιση μεταχείριση των υποψηφίων σε όποιον έβρισκε μπροστά του ή μιλούσε μαζί του. Μεταξύ άλλων ρωτούσε: Με τίνος πρωτοβουλία και με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των ομιλητών στη συγκεκριμένη εκδήλωση; Με τίνος έξοδα πληρώθηκε η αίθουσα του ξενοδοχείου «Κάραβελ»;
Επίσης, εκείνη που είναι ιδιαίτερα «ενοχλημένη» επειδή δεν την «παίζουν» οι στενοί φίλοι του Ευ. Βενιζέλου είναι η υποψήφια ευρωβουλευτής Συλβάνα Ράπτη, η οποία για καλή της τύχη έχει τον δικό της κύκλο γνωριμιών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αφού στο παρελθόν υπήρξε αξιόλογη δημοσιογράφος, υπό τη διεύθυνση όμως του Π. Καψή.

Ραντεβού με τον Αντώνη Σαμαρά είχε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, o οποίος μεταξύ άλλων του έθεσε το ζήτημα της αύξησης των κονδυλίων για την ενίσχυση των αθλητικών ομοσπονδιών.


Χωρίς καρέκλα


Την περασμένη Πέμπτη το μεσημέρι, ο Ευ. Βενιζέλος προήδρευσε σύσκεψης στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις κυρίες του κόμματος που ήταν όρθιες στην αίθουσα του τέταρτου ορόφου. Σε περίοπτη θέση φρόντισε να καθήσει η γραμματέας του τομέα Γυναικών, Ζέφη Δημαδάμα, ενώ το βλέμμα του έπεσε αμέσως μετά στη Φ. Γεννηματά, η οποία στεκόταν στην πόρτα. «Ελα, Φώφη, να καθήσεις» της φώναξε, αλλά για κακή της τύχη το σημείο που της υπέδειξε είχε καταληφθεί χωρίς κανείς να το πάρει χαμπάρι από τη στενή του συνεργάτιδα, Χριστίνα Μανωλοπούλου. Οπότε η Φώφη έμεινε όρθια και σε απόσταση ασφαλείας.


Διπλό ταμπλό

Στο στενό περιβάλλον του Γ. Παπανδρέου έχουν πάψει να εμπιστεύονται τον Φ. Σαχινίδη. Θεωρούν ότι παίζει σε διπλό ταμπλό. Ναι μεν συμμετέχει στις «ζυμώσεις» των «παπανδρεϊκών», αλλά από την άλλη έχει καλή επαφή με τον Ευ. Βενιζέλο. Για να το κάνει, κάποιο λόγο θα έχει ο άνθρωπος. Αλλωστε, έτσι όπως είναι οι σχέσεις των «ΠΑΣΟΚων», το επόμενο διάστημα μπορεί να δούμε συμμαχίες μεταξύ προσώπων που ούτε καν τις φανταζόμαστε. Αλήθεια, οι Θάνος Μωραΐτης και Μανώλης Οθωνας πώς αντιμετωπίζουν τη στάση του «φίλου» τους;

Επέστρεψε στον Γιώργο



Το στιγμιότυπο που θα σας διηγηθώ εκτυλίχθηκε πριν από μερικές ημέρες στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία». Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Κοζάνη Αλέξανδρος Αθανασιάδης βρέθηκε εκεί για προγραμματισμένο ραντεβού και έπεσε πάνω στον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, ο οποίος επίσης είχε κάποιες συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Αφού χαιρετήθηκαν, στη συνέχεια ο Μακεδόνας πολιτικός άρχισε να του λέει πόσο άδικα του φέρθηκαν οι «βενιζελικοί» βουλευτές όταν ήταν πρωθυπουργός, κάτι με το οποίο συμφώνησε ο Γ. Παπανδρέου. Ο Αλ. Αθανασιάδης του είπε ακόμη ότι, εάν επιστρέψει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, θα είναι ο μόνος λόγος για να ενεργοποιηθεί ξανά στον χώρο της πολιτικής. «Τώρα σημασία έχει να σώσουμε τη χώρα», του απάντησε ο Γ. Παπανδρέου.

Η Κομισιόν

Από τις Βρυξέλλες μας έφτασε η πληροφορία ότι η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαριέττα Γιαννάκου έχει θέσει εαυτόν στη διάθεση του Αντώνη Σαμαρά για να είναι η επόμενη επίτροπος της Ελλάδος στην Κομισιόν. «Δεν είμαι μετριόφρων, αλλά πιστεύω ότι μπορεί να είμαι καλή επίτροπος», εξομολογήθηκε σε συνάντηση που έκανε με δημοσιογράφους στα μέσα της εβδομάδος, όπου ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφια.

Ειρηνοποιός

Eξω φρενών έχουν γίνει πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με την απόφαση της ηγεσίας να σπάσει το εμπάργκο προς τη Δημόσια Τηλεόραση. Εκείνος που προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα και να δικαιολογήσει τη συνεργασία του κόμματος με τη Δημόσια Τηλεόραση είναι ο εκπρόσωπος Τύπου, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος έχει αναλάβει και το όλο εγχείρημα.

Ποιος, θέλω να ξέρω ποιος

Είναι στη λίστα των υποψήφιων ευρωβουλευτών της «Ελιάς», αλλά επειδή έχει πληροφορηθεί ότι το «σύστημα» Βενιζέλου προωθεί συγκεκριμένη τετράδα ενόψει της αναμέτρησης, σκέφτεται να τα βροντήξει και να φύγει, για να μην αισθάνεται διακοσμητικό φυτό. Το πρόσωπο αυτό θα το αποκαλύψουμε προσεχώς...!!

Keywords
Τυχαία Θέματα