Ελπίδα Νίνου: «Ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν στάθηκε τροχοπέδη στην καριέρα μου»!

Η καταξιωμένη χορογράφος Ελπίδα χαρακτηρίζεται από την αγάπη της για τον χορό, τις σπουδαίες συνεργασίες που διαμόρφωσαν τον καλλιτεχνικό χαρακτήρα της, τον θαυμασμό για τον σύζυγό της Πέτρο Φιλιππίδη. Πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με τον χορό; «Η επιθυμία μου "ξύπνησε" σταδιακά. Βρίσκομαι μέσα στον συγκεκριμένο χώρο σχεδόν από τα τέσσερα μου χρόνια. Οπότε η επαγγελματική ενασχόλησή μου, ήρθε μ' έναν φυσικό τρόπο. Ξεκίνησα στην ηλικία των τεσσάρων να βρίσκομαι μέσα σε μια σχολή χορού, κι αυτό συνηθίστηκε

μέχρι τα 18 μου. Έγινε, χωρίς να θέλω να υπερβάλω, η δεύτερη φύση μου. Σ' αυτή την ηλικία αποφάσισα να ασχοληθώ επαγγελματικά με τον χορό, έδωσα εξετάσεις στην Κρατική Σχολή Χορού, πέρασα, κι' έτσι άρχισαν οι σπουδές μου» δηλώνεις το newpost.gr. Συνάντησε εμπόδια και πρακτικές δυσκολίες μέχρι σήμερα; Η ίδια εξηγεί: «Εξαρτάται από ποια οπτική θέλει να το προσεγγίσει κανείς. Η Τέχνη του χορού, της κινησιολογίας είναι δημιουργία και ως δημιουργός έχω και ανασφάλειες και ερωτηματικά για το αν θα φτάσω να εκφράσω αυτό το οποίο κάθε φορά είναι το αρχικό μου ζητούμενο. Συνεχώς, έρχεσαι αντιμέτωπος μ' ένα καινούργιο υλικό, το οποίο είναι ερέθισμα, αλλά και δυσκολία συγχρόνως. Κι αυτό γιατί χρειάζεται αρκετός χρόνος να "ξεκλειδώσεις" το υλικό σου, να του μεταδώσεις την ενέργεια και την έμπνευσή σου, ώστε να μπορεί ο τελικός αποδέκτης, να σ' εμπιστευτεί και να εκφράσει αυτό το οποίο έχεις στο μυαλό και στην ψυχή σου. Αυτό όλο όμως, είναι ταυτόχρονα και η μαγεία της δημιουργίας».

Φέτος πάλι με τον αγαπημένο συνεργάτη, Θανάση Γιαννακόπουλο, έχει αναλάβει τις χορογραφίες της παράστασης «Ωχ... Ηλέκτρα», η οποία από τις 4 Ιουλίου θα περιοδεύσει σε μεγάλα φεστιβάλ της Αθήνας και της περιφέρειας «Πραγματικά, και φέτος μέσα από την συγκεκριμένη παράσταση, θέλουμε να παρουσιάσουμε κάτι διαφορετικό, ανεβάζοντας μαζί με τον Θανάση, τον προσωπικό μας πήχη ψηλά. Δεν θα κάνουμε εντυπωσιασμούς, αλλά θα κινηθούμε με το προσωπικό μας στυλ, στο όραμα του σκηνοθέτη». Η χορογράφος μιλά και για τη σχέσης της με τον Πέτρο Φιλιππίδη τονίζοντας πως ο σύζυγός της δεν στάθηκε τροχοπέδη στις δικές της επιλογές και την δική της καριέρα: «Καταρχήν, δεν έχω αφιερωθεί στην καριέρα του συζύγου μου. Όταν δυο άνθρωποι ζουν μαζί και συμπορεύονται, ο ένας κατανοεί και στηρίζει τον άλλον. Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι ένας καταξιωμένος ηθοποιός με τη δική του πορεία, τον αγαπώ και τον θαυμάζω, αλλά αυτό δεν στάθηκε τροχοπέδη στις δικές μου επιλογές και την δική μου καριέρα. Τις επιλογές στη δουλειά μου τις κάνω εγώ για ό,τι μ' εκφράζει και μ' αρέσει! Στη ζωή σίγουρα υπάρχουν προτεραιότητες, τις οποίες ο καθένας τις ορίζει σύμφωνα μ' αυτό που είναι και μ' αυτά που φέρει από την οικογένειά του. Εξάλλου, η ζωή, όπως και ο χορός, μας δίνει την δυνατότητα να αυτοσχεδιάσουμε».

*** Η Ελπίδα Νίνου έχει επιμεληθεί τις χορογραφίες του σύγχρονου έργου του Αλέξη Καλλίτση «ωχ... Ηλέκτρα», το οποίο θα περιοδεύσει σε μεγάλα φεστιβάλ της Αθήνας και της Περιφέρειας. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Πέτρος Φιλιππίδης. Αφετηρία τους το Βεάκειο θέατρο Πειραιά στις 4 Ιουλίου.

Keywords
Αναζητήσεις
ελπίδα νίνου-φιλιππίδη, kali vixta fillipidis kariera
Τυχαία Θέματα