Ελληνική δωρεά στις Ένοπλες Δυνάμεις του Μαυροβουνίου

Στο πλαίσιο της άριστης στρατιωτικής συνεργασίας που υφίσταται μεταξύ Ελλάδος και Μαυροβουνίου, αποφασίστηκε και υλοποιήθηκε η δωρεά μιας πλήρως εξοπλισμένης αιθούσης, της Αιθούσης Εκμαθήσεως Ελληνικής Γλώσσης «Όμηρος», στις Ένοπλες Δυνάμεις του της προαναφερθείσης φίλης, συμμάχου και Ομοδόξου χώρας των Βαλκανίων.

Πιο συγκεκριμένα, η τελετή παραδόσεως της Αιθούσης Εκμαθήσεως Ελληνικής Γλώσσας «Όμηρος» στις Ένοπλες Δυνάμεις του Μαυροβουνίου

πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση Golubovci της Ποντγκόριτσα. Πρόκειται για μία πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα διδασκαλίας ξένων γλωσσών, που διαμορφώθηκε και εξοπλίστηκε από το ΓΕΕΘΑ το 2007, έτος ανεξαρτησίας του Μαυροβουνίου, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες «ταχύρυθμου σχολείου εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας» για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων του Μαυροβουνίου, τα οποία στη συνέχεια να μπορούν να φοιτήσουν σε Ελληνικές Στρατιωτικές Σχολές.

Τώρα, τέλος 2013, έχει ολοκληρωθεί ο σκοπός ιδρύσεως του προαναφερθέντος Σχολείου και, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, «στο πλαίσιο της άριστης στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, αποφασίστηκε η δωρεά της αίθουσας».

Το σχετικό Πρωτόκολλο παραδόσεως - παραλαβής της δωρεάς υπέγραψαν ο Έλληνας Ακόλουθος Αμύνης στο Μαυροβούνιο, Πλοίαρχος Λεωνίδας Τσιαντούλας ΠΝ και ο Διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας του Μαυροβουνίου, Σμήναρχος Zivko Pejovic.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα