Ελένη Τσακόπουλου: Μία Ελληνίδα πρέσβειρα, χρηματοδότης της Χίλαρι Κλίντον!

Διπλή δραστηριότητα με στόχο το «Πρώτη φορά αριστερά στην Ελλάδα και δεύτερη φορά δημοκρατικά στις ΗΠΑ», αναπτύσσουν πολλές προσωπικότητες το τελευταίο διάστημα, που διατηρούν σοβαρές διασυνδέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου και παράλληλα στηρίζουν τους Δημοκρατικούς των ΗΠΑ. Μεταξύ αυτών, ο ισχυρός Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Ευ. Τσακόπουλος, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις για να έχουν θετικό αποτέλεσμα οι πρώτες επισκέψεις του

Αλ. Τσίπρα στις ΗΠΑ το προηγούμενο διάστημα. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο κ. Τσακόπουλος όχι μόνο διατηρεί στενές σχέσεις με τον Αλ. Τσίπρα, τον οποίο φέρεται να έχει φιλοξενήσει στην οικία του στην Αμερική κατά την προτελευταία του επίσκεψη, αλλά είναι και εκ των βασικών χρηματοδοτών της Χίλαρι Κλίντον.

Η δε κόρη του, Ελένη Τσακοπούλου-Κουναλάκη, που κάνει καριέρα στο διπλωματικό σώμα, ορίστηκε εσχάτως ως επικεφαλής της επιτροπής Ελληνοαμερικανών από τη Χίλαρι Κλίντον για την προώθηση της εκλογικής καμπάνιας της υποψηφιότητάς της.
Η Ελένη Τσακοπούλου-Κουναλάκη θεωρείται εξαιρετικά επιτυχημένη διπλωμάτης και διετέλεσε πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ουγγαρία μέχρι και τον Ιούλιο του 2013, ενώ και ο σύζυγός της, Μάρκος Κουναλάκης, είναι εκδότης ενός από τα πιο εγκυρότερα πολιτικά περιοδικά των ΗΠΑ, του «Washington Monthly».

Η ανάμιξη της οικογένειας Τσακόπουλου

Η οικογένεια Τσακόπουλου, που με επικεφαλής τον πατριάρχη της, Ευάγγελο, δραστηριοποιείται για μισό περίπου αιώνα στον χώρο του real estate, έχει πολύ καλές σχέσεις και με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Μάλιστα, ο γαμπρός του κ. Τσακόπουλου σε συνέντευξή του έχει αποκαλύψει τη σχέση του με την οικογένεια Μητσοτάκη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο πατέρας μου και τα αδέρφια του πολέμησαν μαζί με τον κ. Μητσοτάκη εναντίον των ναζί. Κατάγονται από το ίδιο χωριό της Κρήτης. Υστερα, ακόμα και όταν οι γονείς μου ήρθαν στην Αμερική, κρατήσαμε επαφή με τον κ. Κώστα Μητσοτάκη. Επίσης, η γυναίκα μου σπούδασε μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Στάνφορντ και κατά τη διάρκεια του πανεπιστημίου πέρασαν πολύ χρόνο μαζί. Ο πεθερός μου, κ. Ε. Τσακόπουλος, γνωρίστηκε με τον πρώην πρωθυπουργό λίγα χρόνια πριν αναλάβει τα ηνία της χώρας και έγιναν καλοί φίλοι. Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη επίσης έδωσε και το Κλειδί της Πόλης των Αθηνών στον πεθερό μου. Οπότε, όλα αυτά τα γεγονότα μάς έχουν δέσει ως οικογένειες και έχουμε άριστες σχέσεις…».

Με επίκεντρο το Μέγαρο Μαξίμου και την κυβέρνηση της Αριστεράς, η ενίσχυση του προεκλογικού αγώνα της Χ. Κλίντον βασίζεται και σε άλλους παράγοντες της Ομογένειας, που συνδέονται λόγω κοινής καταγωγής και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ενεργό ανάμιξη έχουν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, καθώς και επιφανή στελέχη από τον χώρο του τουρισμού, όπως ο διευθυντής μάρκετινγκ γνωστού διεθνούς ταξιδιωτικού γραφείου, Γιάννης Χορόζογλου.

Ο τελευταίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, διοργανώνει επιχειρηματικά ταξίδια στις ΗΠΑ, προκειμένου να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, Ελλάδας-Αμερικής, ενώ συμμετέχει και σε αποστολές της ΑΧΕΠΑ, της μεγαλύτερης οργάνωσης της ελληνικής Ομογένειας.

Η Οικογένεια Τσακοπούλου:

To κείμενο είναι απόσπασμα από ρεπορτάζ του Γιώργου Κατσίγιαννη, στην εφημερίδα Παραπολιτικά

Keywords
Τυχαία Θέματα